Eskişehir'de, AK Parti'nin eski Tepebaşı Belediye Meclisi üyelerinden Halil İbrahim Sarıkaya, AK Parti'den istifa ettiğini sosyal medya hesabından bir açıklama ile duyurdu. Sarıkaya'nın bu açıklamasının altına çok sayıda eleştiren ve olumsuz yorum yapılması dikkat çekti. 

Halil İbrahim Sarıkaya, facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Partimizin gidişatı,dar çerçevede yapılan siyaset,yanlış alınan kararlar,özellikle son zamanlarda kurucu üyelik tarihlerinin değiştirilmesi ve siyasi hafizanın yok edilmesine yönelik eylemler sebebi ile artık bu konjonktür ve yapıda siyaset yapmanın daha fazla mümkün olmadığını düşünüyorum. Uzun yıllardır belli bir merkezden yönetilen herseferinde isimleri farklı ama zihinleri aynı birilerinin 'uygun' gördükleri kişilerin dışında hiç kimseye siyaset yapma şansı tanımayan bu yapının farkında olanlarında bilerek ve isteyerek sessiz kaldığı bir ortamda daha fazlasını bilerek vicdani sorumluluğu içinde bir parçası olamayacağım kanaatine vardım" dedi. 

Sarıkaya açıklamasında ayrıca, "Partimin ve davamın bu günlere gelinmesinde öğrencilik yıllarım dahil 12 Eylül ve 28 Şubat gibi çok ciddi gayret ve emek verdiğim çok ağır bedeller ödediğim oldu uzun yıllarca yanlış alınan kararların düzeltebilmesi gayreti ile çok mücadele etsemde tüm gayret ve iyi niyetime rağmen mücadelemde yetersiz olduğumu ve değişen hiç bir şeyin olmadığını bundan sonrada olamayacağını maalesef gördüğüm partimden,Ak Partiden karar vermek için çok zorlanmış olsamda istifa ettim. Ben değişmedim ancak içinde gururla yer aldığım partimin değiştiğini üzülerek müşahade ediyorum.Artık davanın yerini menfaatin aldığı bir döneme girdik. Defalarca kez her seçim sonrası seçmenin ve tabanın vermek istediği mesajı ama her seferinde aldığını gereğinin yapılacağını idda edenler aynı hatayı sürekli tekrar etmiştir. 2001 kurucu AK Parti Ekm Bşk 2004/2009 Tep Bld Meclis Üyeliği,uzun süre Hatiplik görevlerinde bulunduğum mensubu olmaktan ONUR ve Şeref duyduğum AK Parti'den ve kurucusu olduğum Eskişehir Sosyal Medya Platf Bşk görevlerimden gördüğüm lüzum üzerine kendi isteğim ile istifa ediyorum" ifadelerine yer verdi. 

İşte Sarıkaya'nın istifasına yapılan o yorumlar ve tepkiler