İş adamı Sedat Peker ve Vatan Partili bir grubun yemek yedikleri esnada karşılaşması sonrası çekilen bir fotoğrafın sosyal medyada dağılmasından sonra vatan Partisi’nden açıklama geldi. Vatan Partili bora Çelik ve işadamı Sedat Peker'in yemek yediği sıradaki pozuna yönelik İstanbul il Başkanı Cem Dikmen şöyle yorumladı: Amerika Birleşik Devletleri PKK ve Fetö Terör örgütü tarafından propaganda aracı olarak kullanıldı açıklamasını yaptı.

Cem diktenin açıklamalarından bazıları şöyle:

İstanbul il başkan yardımcımız ve yakından arkadaşımız Selim Akgül ile bir lokantada yemek yedik. O esnada işadamı Sedat Peker ile karşılaştık. Eski mazilere dönük birkaç sohbetimiz oldu ve fotoğraf çekindik. Sonra restorandan ayrıldık. Medyaya yansıtıldığı gibi biz orada gizli bir görüşme yapmadık.

Dün yemekte Sedat Peker’le karşılaşmamızın ardından olay Amerika destekli PKK ve Fethullahçı Terör örgütü tarafından istismar edilerek farklı yerlere çekildi. Ancak pek başarılı bir sonuç elde edemediler.

Çünkü vatan Partisi olarak partimize güveniyoruz. Her işimizi gözler önünde yapıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimine yönelik tavrımız neyse, PKK'nın Hendek terörüne karşı duruşumuz neyse şu anki duruşumuz da aynıdır. Suriye’de düzenlediğimiz harekatlarda devletimizin yanında dimdik durduk.