MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP 2023 yılının haziran ayında TBMM’de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp Cumhur İttifakı’nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna ulaşması Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için olağanüstü bir mücadele azmi sergileyecektir” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Antalya'da; Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli'nin sık sık öksürerek konuşması dikkat çekti. Partisinin 6 stratejik hedefini tekrarlayan Bahçeli, "MHP Cumhur İttifakı’nın vatan ve millet sevgisiyle pekişmiş ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır” diye konuştu.  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin, merakım o" sözleriyle yanıt vermesi üzerine Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu, fazla merak iyi değildir, ne gelirse insanın başına meraktan gelir. Biz yüzmeyi değil tummayı (suya bütünüyle dalmak) biliriz, tumduğumuz yerde de senin gibilerini nasıl boğulduklarını görürüz. Sanıyorum yüzmeyi seviyorsun, yüze yüze kuyruğa kadar geldik, geldiğimiz yerde de senin sandıkta imdat çığlıklarını cümle alem duyacaktır" dedi.

Furkan Vakfı üyelerine polisin uyguladığı şiddeti desteklediği açıklamalarını eleştiren Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı da eleştiren Bahçeli, "Türkiye düşmanı sözde bir vakfın Adana Seyhan’daki kanunsuz eylemlerine zamanında ve yerinde müdahale eden Türk polislerinin alınlarından öptüğümü grup toplantımızda söylemiştim. Doğrudur, ben kendime yakışanı yaptım. Yine yaparım. Bu polislerimizin tertemiz alınlarından bir kez daha öpüyorum" diye konuştu.

Bahçelinin konuşmasından ana başlıklar şöyle:

Çakal senaryoları yazanlara bozkurdun fermanını okutacağız. Türkiye’nin ve partimizin önünde iki yılımızı kaplayan iki siyasi ve demokratik sınavın olduğunu ve buna yönelik hazırlık içinde bulunmamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bunların birinci 2023 yılının haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimleridir. Diğeri de mahalli idareler seçimidir. Tekrardan paylaşmak isterim ki MHP Cumhur İttifakı’mızın vatan ve millet sevgisiyle pekişmiş ahlaki ilkelerine bağlı ve sadık kalacaktır. MHP 2023 yılının haziran ayında TBMM’de milletvekili sayısını azami düzeye çıkarıp Cumhur İttifakı’nın anayasayı değiştirme çoğunluğuna ulaşması Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrardan ve açık ara farkla Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için olağanüstü bir mücadele azmi sergileyecektir. MHP başkanlık sistemini kurumsallaştıran yeni bir anayasanın hazırlanması konusunda çalışacak ve bu uğurda siyasi faaliyetlerini yoğunlaştıracaktır.

HDP’nin bir eş başkanı ‘İktidarın küçük ortağı eriyor’ diye konuşmuş. Kılıçdaroğlu baraj hatırlatması yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu bizi bırak da mahşeri vicdanın barajını nasıl geçeceksin? Madem yüzme biliyorsun haydi gir boğazdan haç çıkarmayı dene. Cumhur İttifakı Türkiye’nin geleceğini kuruyor MHP buna uygun hareket ediyor. İlle de bir tercih yapacak olursak 10 defa bin defa beka diyeceğimi herkesin bilmesinde fayda görüyorum.

Pazarı, çarşıyı bilmezler ama konu yalansa bunlardan kabiliyetlisi çıkmaz. Yoksulluktan medet ve menfaat umuyorlar zira işlerine böyle geliyor. Enflasyon canavarı başını kaldırdı mı mutlu oluyorlar. İşsiz sayısı artı mı sevinçten havalara uçuyorlar. Bütçe açık verdi mi bayram ediyorlar. Hele dövizin fiyatı bir yükselsin felaket tellalları hemen ortalığa düşüyor. Onursuz bir kazancı onurlu bir kayba üstün tutuyorlar. Varsın Türkiye zarar görsün. Hiç umursamıyorlar. Önlerinde bir kez olsun adam gibi adam olmayı beceremezler. Yerli ve mili duruş sergileyemezler. Bugün açsak yarın doyarız. Hayatın şaşmaz gerçeği budur. Bugün işimiz yoksa yarın buluruz. Haysiyeti yaşamanın doğası budur. Şeker yoksa pancar ekim alanını genişletiriz. Yağ yoksa ayçiçeği ekim alanını artırırız. Un yetersizse buğday üretimini yükseltiriz. Yine de kimseye minnet etmeyiz.

Karamollaoğlu da bizi ‘Allah akıl fikir versin’ diyerek ilzam etmiş. Sayın Karamollaoğlu, bizim aklımız bize yeter, sen CHP’nin, HDP’nin yanında ne arıyorsun, bu tembihi kimden aldın, ondan bahset. CHP Genel Başkanı PKK/YPG’nin Türkiye’ye saldıracağına inanmıyor. Tezkereye hayır diyerek terörle mücadeleye karşı çıkıyor. Diyarbakır’da Türk tarihine, utanmadan, sıkılmadan karanlık iftirası atıyor. İbn-i Sina ne demişti; ‘Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir.’ Bir tarafta zillet, diğer tarafta millet vardır. Bir tarafta zillet, diğer tarafta ise milletin ruh kökünden doğan Cumhur İttifakı vardır. Bu zillete kucak açanlar, muhterem ecdadımızın yüzüne yarın nasıl bakacaklar? Sonsuza kadar var olmanın inancıyla, zilletin muhataplarına hak ettiği dersi verir. Bunun hesaplaşma tarihi de 2023 yılının Haziran ayıdır.”