80 Yıllık geçmişi bulunan Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler oyununu Eskişehir’de yaklaşık 40 yıldır yaşatan Erdal Görgeç ve ekibi Büyükşehir Belediyesinin kendilerine verdiği sözleri tutmadığını iddia ediyor.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞATO SİZİN DEDİ GERİSİ GELMEDİ”

Çocuklara yıllardır masal kahramanlarını aşılayan Görgeç ve ekibi Belediye’nin ekip arkadaşlarını sadece Sazova Kültür Ve Sanat Parkı’nda bulunan şatonun açılışındaki tek gösterimlik bir oyun için kullandığını, sonrasında ise çeşitli bahanelerle bu oyunun gösterimini yapmalarına izin verilmediğini dile getirdi.

“BİZ ESKİŞEHİRİN ADINI DUYURMAK İÇİN UĞRAŞTIK ESKİŞEHİR BİZE SAHİP ÇIKMADI!”

 “Çocuklar bizim masallarımızla büyüdü. Biz bu oyun ile Eskişehirimizin adını duyurmaya çok uğraştık fakat Eskişehir bizim kıymetimizi bilmedi ve bizlere destek sunarak bizim adımızı duyurmak için uğraşmadı. Eskişehirli Belediyelerin hiç birinden tiyatromuzu aşılamak ve sürdürmemiz için destek olamadık” dedi.

“SADECE BURHAN SAKALLI DESTEK VERDİ!”

“Bizim oyunumuza sadece Burhan Sakallı destek vermişti, o zamanlar bu tiyatroyu çocuklara aşılamak ve Eskişehir’e sesimizi duyurabilmemiz için bizim maketlerimizi yapmıştı. Sn. Av. Kazım Kurt ve Sn. Yılmaz Büyükerşen’e ekip arkadaşlarımızla defalarca gittik fakat bir geri dönüş alamadık üstelik bize verilen sözlerde tutulmadı. “ dedi.

Eskişehirin kültür ve sanata düşkün bir şehir olduğunu belirten Görgeç, “Eskişehir’in evlatları olan yedi cücelere neden destek olmadı, o kadar ağrıma gitti ki, bu Türkiye’ye sesimizi duyurabildiğimiz bir oyundu. Üstünden seneler geçti ben artık Sn. Yılmaz Büyükerşen’e diyecek hiçbir şey bulmuyorum. Yaşımız ilerlediği için ekip arkadaşlarımızın da bazıları vefat etti. Bu oyunun aynen benim gibi içlerinde ukde olarak kaldığına inanıyorum.” Dedi.