N KOLAY 17. İSTANBUL YARI MARATONU'NDA 10 BİN 389 SPORCU KOŞACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve 27 Mart Pazar günü koşulacak N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu'nda parkura 10 bin 389 sporcu çıkacak.

İBB iştiraki Spor İstanbul tarafından N Kolay’ın isim sponsorluğunda düzenlenen N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu, 27 Mart 2022 Pazar günü start alacak. World Athletics’in (Dünya Atletizm Birliği) Elit kategorisinde yer alan yarış Tarihi Yarımada’da koşulacak.

Etkinliğin basın toplantısı, bugün Swissotel The Bosphorus’ta ve aynı anda Metaverse’te yapıldı. Fiziki toplantıyla eş zamanlı olarak Metaverse’te de düzenlenen toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Metaverse üzerinden katıldı. Toplantıda, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca da yer aldı.

İMAMOĞLU: İSTANBUL İÇİN GEREKİRSE AYNI ANDA 5 YERDE OLURUZ

Fiziki basın toplantısında yer almayan İBB Başkanı İmamoğlu, aynı anda Metaverse üzerinden yapılan canlı yayına avatarıyla katıldı. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu sene de dünyada her alanda konuşulan, gelecekte yaşam biçimimizde farklılık yaratacağını gördüğümüz Metaverse’le tanıştık. Metaverse dünyaya neler getirecek hep birlikte göreceğiz, ama bugün gördük ki aynı anda iki yerde olmamızı sağlayabiliyor. 16 milyon İstanbullu için beş yerde aynı anda olmak için ne yapmamız gerekiyorsa biz onun peşinden gitmeye devam edeceğiz. 2021 yılında İstanbul’da kadınlarda kırılan dünya yarı maraton rekoru, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nu dünyanın en hızlı parkuru yaptı. Bu yıl da aynı heyecanla N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nu gerçekleştirmek üzere hazırız.” 

ÇAĞLAR: DÜNYANIN EN ÖNEMLİ MARATONLARI ARASINDA

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da Tarihi Yarımada gibi kıymetli bir alanı sporun birleştirici gücüyle taçlandırdıklarını belirterek, “Dünyanın en iyi elit atletleri 27 Mart’ta İstanbul’da mücadele edecek. İBB olarak spora ve toplum sağlığına faydalı olacak işlere imza atmayı sürdüreceğiz” dedi.

ONUR: KAYITLARDA REKOR SAYIYA ULAŞTIK

Teknolojinin olanaklarından tüm faaliyet alanlarında yararlandıklarının altını çizen İ. Renay Onur, Metaverse ile aynı anda hibrit bir toplantı yaparak öncü bir adım attıklarını söyledi. Bu yıl kayıtlarda rekor katılımcı sayısına ulaştıklarını ifade eden Onur, 10 bin 389 sporcunun parkura çıkacağını belirtti.

Onur, “Beni sevindiren en önemli gelişmelerden biri de yabancı sporcu katılım sayısında da rekor kırmış olmamız. 65 farklı ülkeden 650’nin üzerinde yabancı sporcu Tarihi Yarımada’da koşacak. Bu veri de atletizm dünyasının İstanbul’daki yarışlara olan ilgisinin arttığını açıkça gösteriyor. 21K’da toplam 3 bin 400 sporcunun finish görmesini bekliyoruz. Bu rakamı yakalarsak katılım sayısında olduğu gibi finisher sayısında da bu yıl yarı maraton tarihinin en iyi sonuçlarını elde etmiş olacağız” diye konuştu. 

ÇİNTİMAR: ORGANİZASYON MÜKEMMELLİĞİ YAKALADI

İstanbul’daki etkinliklerin başarılı bir şekilde organize edildiğine dikkat çeken TAF Başkanı Fatih Çintimar, “N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nda elit atlet sayısı yüksek çünkü İstanbul Yarı Maratonu çok iyi organize edilen etkinlik. Bu atletlerin gelmesi için sunduğunuz parkurun iyi dizayn edilmesi, kot farkının minimize edilmesi gerekiyor. Bunların hepsi İstanbul’da yapıldı. Elit atletler de İstanbul’u daha çok tercih etmeye başladı. İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu, organizasyon anlamında mükemmelliği yakaladı” dedi.  

ADACA: BU ETKİNLİĞE DESTEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Aktif Bank olarak Spor İstanbul iş birliğiyle başladıkları maraton yolculuğuna N Kolay 17. İstanbul Yarı Maratonu ile devam ettiklerini belirten Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca da şu bilgileri paylaştı:

“Hem profesyonelleri hem de amatörleri kucaklayan bu spor etkinliğinin İstanbul gibi güzel bir şehirde ve böyle kapsayıcı bir şekilde düzenlenmesine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. 27 Mart günü, 8 bin yılı aşkın zamandır nice medeniyete ev sahipliği yapmış Tarihi Yarımada’da 73 elit atleti ve 10 bini aşkın amatör koşucuyu ağırlayacak olmanın heyecanı içindeyiz. Kasım ayında düzenlenecek olan N Kolay İstanbul Maratonu ile ilgili de Metaverse üzerinden heyecan verici birçok sürpriz projeye imza atmayı planlıyoruz.”