MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 7-11 Mart'ta yapılacak 6. Bodrum Uluslararası Optimist Yarışları için 23 ülkeden 515 sporcu ön kayıt yaptırdı.

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, bir kafede gerçekleştirilen toplantıda, yarışların teknik altyapısı ve katılımcı sayısıyla Türkiye genelinde örnek olabilecek nitelikte bir organizasyon haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin coğrafi koşullarının yelken sporu yapmaya çok uygun olduğunu vurgulayan Akdurak, "Alternatif turizmde yelken sporu önemli bir unsur. Bu yarış, ilk günden itibaren Türk yelkenciliğinin yüz akı oldu. Ülkemizin alternatif turizme en fazla ihtiyacı olduğu bu yıllarda, yelken sporunun bu anlamda vazgeçilmez bir unsur olduğunu sıklıkla dile getiriyoruz. Turizmin yanı sıra böyle bir yarışın ülkemizde düzenlenmesi sportif anlamda da bizler için büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise rakamlara bakıldığında İtalya ve Hollanda'daki organizasyonlardan sonra üçüncü büyük yarışın yapıldığını kaydetti.

Yarışlar için Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 23 ülkeden 515 sporcunun ön kayıt yaptırdığı belirtildi.