MUĞLA (AA) - 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, Bodrum ilçesinde başladı.

Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen şampiyona "Profilo Dolunayda Açık Su Yüzme Yarışı" ile başladı.

Programda engelli sporcuların da bulunduğu 270 kişi, açık suda gece yüzme heyecanını yaşadı. Sahilde belirlenen alandan çıkış yapan sporcular 500 metrelik parkuru başarıyla tamamladı. Çok sayıda kişinin izlediği yarışlarda renkli görüntüler yaşandı.

Yarışmada erkekler kategorisinde Denizhan Dağdelen, kadınlarda ise Bige Vardar birinci oldu. Yarışmada dereceye giren yüzücülere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Yarışa eylülde Manş Denizi'ni 13 saat 16 dakikada geçen İnebolu İstiklal Manş Yüzme Takımı sporcusu 63 yaşındaki Hasan Heke'de katıldı.

Heke, şampiyonadan çok keyif aldıklarını belirterek, "63 yaşında Manş Denizi'ni geçmek bize nasip oldu. 13 saat 16 dakika takım olarak yüzmüştük. İngiltere'den Fransa'ya yüzdük. Ülkemizi de başarıyla temsil ettik. Bu yarışma da çok keyifli geçiyor." diye konuştu.

Yarışmaya katılan engelli sporcu Ömer Kalay da dolunay yarışından çok keyif aldığını anlattı. Gece ilk defa yüzdüğünü ifade eden Kalay, "Su çok güzeldi ve sıcaktı. Yarışmaya tek engelli olarak katıldım. 6 yıldır yarışlara katılıyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyona, 8 Ekim'e kadar düzenlenecek çeşitli yarışmalarla devam edecek.