ERZİNCAN (AA) - YAKUP BAKAR - Ahıska Türklerinden 16 yaşındaki güreşçi Elvira Kamaloğlu, vatandaş olmadığı için giyemediği milli takım formasına, Türkiye Cumhuriyeti kimliğiyle kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakanlık koordinasyonuyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden Elvira, tek hayali olan ve daha önce hak edip kamplarına katılmasına rağmen giyemediği milli takım formasını, geçtiğimiz ay aldığı vatandaşlıkla giyebilecek.

Yaklaşık 2 yıl önce ilçeye yerleştikten sonra Üzümlü Belediye Spor Kulübüne kayıt olup, antrenörü ile müsabakalara hazırlanan Elvira, bu süreçte katıldığı müsabakalarda, çoğu birincilik olmak üzere pek çok başarı elde etti. Bu başarılarının ardından milli takım forması ile uluslararası organizasyonlara gitmeye hak kazanan Elvira Kamaloğlu, Türk vatandaşı olmamasından dolayı uluslararası lisans çıkartılamadığı için milli takım forması giyemedi.

Milli takım formasını uzun süre giyememenin üzüntüsünü yaşayan Elvira, azminden hiçbir şey kaybetmeyerek ilçe spor salonunda antrenörü ile çalışmalarına devam etti. Elvira Kamaloğlu, Ahıska Türkleri için yapılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çalışmaları sonucunda geçtiğimiz ay vatandaşlığa kabul edilip, yeni kimliğine kavuştu.

Daha önce Hasanova soyadına sahip olan sporcu, yeni kimliği ile birlikte soyadını da Kamaloğlu olarak değiştirdi. Artık milli takım formasını giyebilecek olan Elvira Kamaloğlu, kasım ayında yapılacak Balkan Şampiyonası'nı heyecanla bekliyor.


- Elvira: "Türk bayrağını zirveye çıkartacağım"


Elvira Kamaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası organizasyonlarda şampiyon olarak Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini söyledi.

Ukrayna'dan Türkiye'ye geldikten sonra güreşe başladığını anlatan Elvira, şunları kaydetti:

"Milli takıma seçildim, kamplara gitmeme ve birçok başarımın olmasına rağmen vatandaş olmadığım için yurt dışı maçlarına gidemedim. Hak etmeme rağmen gidememiştim. Şimdi Türk vatandaşı oldum. Bunun için çok mutluyum. İnşallah şampiyon olarak Türk bayrağını zirveye çıkartacağım. Bize kimliğimizi verip, Türk vatandaşlığına kabul eden Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum."


- Halepli: "Elvira 46 kiloda ülkemizi temsil edecek"


Güreş antrenörü Habip Halepli ise kasım ayında Elvira’nın Balkan Şampiyonasında milli takım forması giyeceğini belirtti.

Elvira'nın birçok müsabakada başarılı olarak milli takıma seçildiğini aktaran Halepli, şöyle konuştu:

"Milli takım hocaları tarafından çok beğenildi. Elvira, Türk vatandaşı olmadığı için milli takıma gitmesine rağmen, Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılamıyordu. Slovenya'da 18 Kasım'da başlayacak Balkan Şampiyonası'na katılacak. Elvira 46 kiloda ülkemizi temsil edecek. İnşallah orada kendisinden başarı bekliyoruz. Türk Milli Takımı ile şampiyonaya gideceği için kendisi, ailesi ve arkadaşları çok sevinçli ve mutlular. İnşallah bu, başarısının başlangıcı olur."