İSTANBUL (AA) - Türk basketbolunun efsane antrenörlerinden Aydın Örs'ün isminin verildiği spor kompleksi açıldı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen açılışa TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aydın Örs ve ailesinin yanı sıra çok sayıda sporcu katıldı.

Hidayet Türkoğlu, Aydın Örs'ün kendisi için çok değerli bir isim olduğunu ve bulunduğu noktaya gelmesinde büyük katkı sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İnsan tabii ki duygulanıyor. Aydın Örs,Türk sporunda gerçekten çok emeği olan bir insandır. Sadece sporculara değil onlarca, yüzlerce antrenöre, idareciye, yöneticiye de bir şekilde faydası bulunmuş bir insandan söz ediyoruz. Onun adına bu tesisin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Uzun yıllardır bu işin içerisinde olan bir insanın adının böyle güzel bir tesise verilmesine eski oyuncuları olarak çok mutlu olduk, gerçekten gururlandık. Böyle bir değere sahip çıktıkları için ve bu güzel tesise isimlerini verdikleri için Belediye Başkanı İmamoğlu'na teşekkür ediyoruz."

Spor kompleksine isminin verilmesinin kendisini çok gururlandırdığını ve bu salondan nice başarılı sporcular yetişeceğine inancının tam olduğunu ifade eden Aydın Örs ise "Ailecek çok duygulandık ve onur duyduk. Böyle bir projeyi başlatan Başkan Ekrem İmamoğlu'na, ekibine ve bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hayattayken böyle bir hediye verdiler bana, o bakımdan çok mutluyum. Tabii ki geçmişteki hizmetlerimin hatırlanması, takdir görmesi ve bu şekilde tarihe not düşülmesi, beni çok mutlu etti." değerlendirmesinde bulundu.

Kompleksin açılışında Belediye Başkanı İmamoğlu, Örs ve TBF Başkanı Türkoğlu, kurdeleyi birlikte kesti.

Basketbolda Türkiye'ye Avrupa kupası kazandıran ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdıran Aydın Örs, isminin verildiği kompleksin girişinde bulunan hayatının anlatıldığı pano önünde ailesiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İki katllı kompleksin alt katı yurt olarak dizayn edilirken, üst katta spor salonu yer alıyor. Toplamda bin 400 metrekareye sahip spor salonunda 4 soyunma, 1 antrenör, 1 toplantı ve sunum, 1 fitness odası ile 4 duş yeri bulunuyor. Basketbol sahası ise 600 metrekarelik bir alandan oluşuyor.