ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kendisini İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu tarafından Kudüs'ün "2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edileceği Ramallah'ta yapılacak zirveye davet etmek üzere Ankara'ya gelen Filistin Gençlik ve Spor Bakanı Jibril Rajoub ile bir araya geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Bak, konuk Gençlik ve Spor Bakanı ve beraberindeki heyeti bakanlık girişinde karşıladı. Bakanlık merkez binada gerçekleşen kabulde heyetler arası görüşmeler yapıldı.

Osman Aşkın Bak, Kudüs’ün Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğunu vurgulayarak, "İnşallah bu kutlu dava başarı ile sonuçlanacak. Birleşmiş Milletler'de yapılan oylamada ABD'nin aldığı hukuksuz kararın kabul edilmeyip önerimizin desteklenmesi Filistin davasının geleceği açısından büyük bir fırsat kapısını açmıştır. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatının İstanbul’da yaptığı toplantısında Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak ilan edilmesinden dolayı gurur duyduklarını belirten Bakan Bak, "Birleşmiş Milletler’de yapılan oylamada ABD'nin aldığı hukuksuz kararın kabul edilmemesi ve reddedilmesi, bizim önerimizin desteklenmesi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemizin Filistin'e verilen desteğin göstergeleridir. Bu karar, Filistin davasının geleceği açısından büyük bir fırsat kapısını açmıştır ve bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Bizim gençliğimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu dava kapsamında Kudüs destek mitinglerinde kendini gösterdi." diyen Bak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs, sadece Filistinlilerin değil, İslam ülkeleri ile bizim davamızdır. Sayın Cumhurbaşkanımız tüm siyasi hayatı boyunca bu davaya destek ve hizmet vermiştir. Ülkemizin lideri olarak da attığı adımlar ve gösterdiği dik duruş ile tüm İslam aleminde ve dünyada destek bulmuştur." diye konuştu.


- "Cumhurbaşkanımızın sözü karşılık buldu”


Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu kutlu dava başarı ile sonuçlanacak. ABD gibi emperyal güçlerin ve dünyadaki bu tip ülkelerin hukuk dışı kararlarına karşı önemli bir sınav verildi ve başarıyla neticelendi. Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler kürsüsünde ifade ettiği 'Dünya beşten büyüktür' düşüncesi karşılık bulmuş oldu. Ülkemize geldiğiniz ve bakanlığımızda bizleri ziyaret ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz."

Bakan Bak, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "Medeniyetimizin Keşfi: Kudüs" projesi kapsamında 82 gencin katılımıyla 1-2 Şubat 2018 tarihinde Kudüs'e ziyaret gerçekleştirileceğini kaydetti.


- Jibril Rajoub, Bak'ı Ramallah'a davet etti


Filistin Gençlik ve Spor Bakanı Jibril Rajoub, Türk halkının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin davasını Türkiye'nin meselesiymiş gibi sahiplenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk ve Filistinli gençlerin birbirlerini daha yakından tanımaları için ortak bir yol çizilmesi ve karşılıklı iş birliğinin artırılmasını talep eden Jibril Rajoub, ayrıca Bakan Osman Aşkın Bak'ı Ramallah'ta 6 Şubat Salı günü düzenlenecek Kudüs'ün 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti olarak ilan edileceği programa davet etti.

Bakan Bak da davete katılmak istediğini iletti.