ESKİŞEHİR (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 80-76 mağlup eden Eskişehir Basket'in başantrenörü Josep Maria Berrocal, "Takımı daha yükseğe taşımak için kazanmak önemliydi." dedi.

Berrocal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maçı kazamanın önemli olduğuna değindi.

Kazanmanın takımdaki dinamikleri oturtacağını ifade eden Berrocal, "Takımı daha yükseğe taşımak için kazanmak önemliydi. Hazırlık döneminden beri çalışmalarını sürdürüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor son çeyrekte öne geçti ancak biz direnç koyup maçı çevirdik. Kazanmak tabii ki bazı olumsuzları örtmez ancak son çeyrekte kötü bir oyun oynadık." diye konuştu.

Eskişehir Basketli oyuncu Baron ise maçı kazanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.


- İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi


İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, Eskişehir Basket'i mücadelesinden dolayı tebrik etti.

Eskişehir'in güzel ve düzenli bir kent olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kentin Eskişehir Basket gibi bir heyecana ihtiyacı vardı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Basketbol bu şehre çok yakıştı. Bu takım desteği hak ediyor. Hazırlık döneminde biz de onlar da zorluklar yaşadı. Bugün doyurucu bir basketbol ortaya koyamadık ancak keyifli bir maç oldu. İnişli çıkışlı ve birçok iyi hareketin bulunduğu maç oldu. Kazanmayı arzuluyorduk. İki eksikle buraya geldik. Maçın ilk devresinde oyuncularım hücumda aceleci ve yanlış kararlarla rakibin öne geçmesine sebep oldu. İkinci yarı toparladık ancak yine de başarılı olamadık. Bu uzun bir maratonun başlangıcı."

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Klobucar ise maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını aktardı.