Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanlığının 2017 yılı faaliyet programı kapsamında Alaçam Gençlik Merkezinde açılan "Bocce Hakem Kursu" sona erdi.

Bocce-Bowling-Dart Federasyonu As Başkanı Faik Kapsız tarafından verilen eğitimlere 30 bocce aday hakemi katıldı. Bocce sporuna ilginin her geçen gün artmasıyla hakem ihtiyacının giderilmesi amacıyla hakem kursu açıldığını ifade eden Bocce Bowling ve Dart Federasyonu İl Temsilcisi Ramazan Çoban, "Gelenlerin yanında öğrencilerinde çok merakla izlediği bu spora ilgi çok iyiydi. Okul sporları müsabakalarında hakem ihtiyacının karşılanması ve kursiyerlerden gelen talep doğrultusunda açılan kurs sonunda 30 bocce hakemi hak kazanmış durumunda” dedi.

Samsun’da çok büyük bir ilgi gören bocce bowling ve dart sporunda toplam 300 lisanslı sporcu 175 aktif sporcunun olduğuna dikkat çeken Faik Kapsız, "İlimizde her geçen gün artan sporcu sayısına karşılık düzenlenen müsabaka ve organizasyonlarda hakem ihtiyacını gidermek amacıyla hakem kursları düzenliyoruz" diye konuştu.