İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 19. Mercedes-Benz Ege Kupası'nda mücadele edecek 16 Yaş Altı Milli Takımı'nın teknik direktörü Turhan Sofuoğlu, Türkiye'nin futbol kalitesini Avrupa'ya göstermek istediklerini söyledi.

TFF'nin resmi internet sitesine açıklamada bulunan Sofuoğlu, Arnavutluk ve Azerbaycan maçlarının ardından finale çıkma mücadelesi vereceklerini belirterek, "Ege Kupası milli takımlar için çok özel ve iyi hazırlandık. Yapacağımız antrenmanların ardından Kosova maçına hazır olacağız. Ege Kupası'nda 8 şampiyonluğumuz bulunuyor. Tesislerimizin iyi olduğunu, futbol kalitemizin üst düzey olduğunu Avrupa'ya göstermek istiyoruz. Türk misafirperverliğini herkese göstererek turnuvayı kapatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Turhan Sofuoğlu, milli takımın son durumu hakkında ise "Balkan bölgesinden takımlar var. Dostça maçlar geçirmek istiyoruz. Takımların güçlerini biliyoruz. Futbolda hızlı ilerleyen ülkeler. Oyuncu kalitemiz iyi, 2-3 sakat sporcumuz var onlar da sonradan takıma dahil olacaklar. Daha kaliteli bir milli takım oluşturacağız." değerlendirmesinde bulundu.

16 Yaş Altı Milli Takımı'nın kaptanı Hakan Yeşil de çok heyecanlı olduklarını aktararak, "Kampın güzel geçmesini bekliyoruz. Çok iyi hazırlandık, arkadaşlık ortamı ve hocalarım çok iyi. Kosova maçını kazanacağımıza inanıyoruz." şeklinde görüşlerini paylaştı.