ANTALYA (AA) - Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un teknik direktörü Leonardo Araujo, alacakları seri galibiyetlerle daha iyi yerlerde olacaklarına inandığını belirtti.

Leonardo, kulübün Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bursaspor karşısında 4-0 gibi ağır bir yenilgi aldıklarını hatırlattı.

Bu tür ağır yenilgilerin zorluklara yol açtığına işaret eden Brezilyalı teknik adam, bu durumu atlatmak için önlerindeki Kardemir Karabükspor maçına hızlı şekilde hazırlanmaya başladıklarını ifade etti.

Bursaspor karşısında 1-0'a kadar iyi bir oyun sergilediklerini belirten Leonardo, "Deplasmanda olmamıza rağmen iyi bir oyun sergiliyorduk. Kornerden bir gol yememiz ve eksik kalmamız maçı kaybetmemize neden oldu." dedi.

Sakatlıklardan yakınan Leonardo, sakat oyuncularının hızlı şekilde dönmesini beklediklerini dile getirdi.

Bir gazetecinin "Kırmızı kart gören Sandro'ya bir yaptırım uygulanacak mı?" sorusuna Leonardo, "10 kişi kalmak kolay değil. Kulübün talimatnamesi var. Ona göre davranacağız. O da büyük bir hata yaptığının farkında. Zor bir durum. Üstesinden gelmek gerekir." karşılığını verdi.

Yenilgilerin her zaman zor olduğuna dikkati çeken Leonardo, "4 maçta 3 mağlubiyet var. Bize inanan insanlar, gönül veren taraftarlarımız var. Onlar da takımın iyi yerde olmasını beklerler. Bu beklentilerinin karşılığı galibiyettir. Hala umudum var. Alacağımız art arda galibiyetlerle içinde bulunduğumuz durumdan çıkıp daha iyi yerlerde olacağız. Taraftara ihtiyacımız var. Onlar güzel futbol ve galibiyet bekliyor. Bu beklentilerini karşılamak istiyoruz." diye konuştu.


- "Duran toplardan çok fazla gol yiyoruz"


İçerisinde bulundukları durumun üstesinden gelebilecek kalitede bir takım olduklarına işaret eden Leonardo, şunları kaydetti:

"2-3 galibiyet puan tablosunda bizi uçuracak. Buna ihtiyacımız var. Takım üzerinde çalışıyoruz, deniyoruz. Duran toplardan çok fazla gol yiyoruz. Son iki maçta iki kırmızı kart ve duran toplar gerçeği var. Bu eksikliğimizi hızlı şekilde kapatmamız, bunları tekrarlamamız gerekiyor. Bu durumu geliştirdiğimizde alacağımız galibiyetlerle çok iyi yerlere geleceğiz."

Leonardo, bir gazetecinin sorusu üzerine yıldız futbolcu Jeremy Menez'den daha fazla katkı beklediğini ancak Fransız futbolcuyu Bursaspor maçında istediği katkıyı veremeyince oyundan çıkardığını aktardı.

Antalyaspor, basın toplantısının ardından basına kapalı gerçekleştirilen antrenman ile Kardemir Karabükspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.