ADANA (AA) - Adana'da düzenlenen Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası sona erdi.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübünde gerçekleştirilen 7 Eylül'de başlayan turnuvaya 16 kategoride yaklaşık 400 sporcu katıldı. Yaklaşık 1 ay süren organizasyon sonunda dereceye giren sporculara düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Ödül törenine Hülya Avşar'ın yanı sıra milli sporcular Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin katıldı.

Törende, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun adlarının verildiği kortların açılışı gerçekleştirildi. Tören sonunda Hülya Avşar, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve Soner Çetin'in katıldığı gösteri maçı yapıldı.

Avşar, organizasyonda yaptığı konuşmada, Adana'da gerçekleştirilen organizasyonlardan keyif aldığını belirterek, "Turnuvaların amacı ihtiyacı olan çocuklarımızı okutmak, ihtiyacı olan sporcularımıza el vermektir. Burada bulunan herkesin buna katkısı var. Allah hepinizden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Çocukların küçük yaştan itibaren spora yönlendirilmesi gerektiğini aktaran Avşar, "Spor ve sanatın ülkenin gelişmesi için en önemli iki unsur olduğunu düşünüyorum. 6 yaşında lisanslı yüzücü olarak spora başladım. Anneme ve babama minnettarım. O yüzden bütün anne ve babaların çocuklarına 4-5 yaşından itibaren muhakkak sporu aşılamaları gerekiyor. Çünkü bunun bana mesleki anlamda da çok büyük faydası olduğunu görüyorum." diye konuştu.