DÜZCE (AA) - Düzce'de bulunan Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen Türkiye Motokros ve Türkiye Süper Enduro Şampiyonaları'nın final yarışları için hazırlanıyor.

Hafta sonunda aynı zaman dilimleri arasında koşulacak olan final yarışları için pist içindeki çalışmalar devam ediyor. Alandaki çalışmalarda sporcular için güvenli ve zorlu parkurlar oluşturuluyor.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Ogün Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, haftasonu Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nin iki önemli final yarışına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Yarışlar için halen kayıtların devam ettiğini kaydeden Baysan, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 150'ye yakın sporcumuz burada ter dökecek. İki yarışın da finali koşulacak. Son kozlar burada paylaşılacak. Çok çekişmeli bir yarış olacak. Motokros parkurumuzun hazırlığı bitmek üzere, son tesfiye ve işaretlemeler kaldı. Süper Enduro etabında çalışmalar devam ediyor. Dere geçişini ve diğer bölümleri düzenledik. Bu sporun doğa ile içi içe olmasından dolayı, doğanın getirdiği zorlukları sporcuların aşması için bıraktık. Çok güzel bir yarış olacak. Final yarışı her zaman ve her etapta zorlu ve çekişmeli olduğu gibi burada da zorlu geçecektir."

Kaynaşlı'nın doğası itibariyle çok güzel bir yer olduğunu ifade eden Baysan, "Motorsporları merkezi, İstanbul ve Ankara'ya yakın. Burası geçiş güzergahı ve doğası bu spor için oldukça uygun. Burası, motorsporları için oluşturulabilecek en güzel yer. Diğer parkurları da işin içine kattığımız zaman burası Türkiye değil, dünyadaki sayılı yerlerden bir tanesi olacak." dedi.

Türkiye Motokros ve Türkiye Süper Enduro Şampiyonaları'nın final yarışları 14 Ekim'de yapılacak sıralama yarışı ile başlayacak. Şampiyonaya katılacak olan yaklaşık 150 sporcu, ekstrem parkurunda hem engelleri hem de rakiplerini geçmeye çalışacak.