Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelindeki istasyonlarda bulunan KOBİS bisikletleri vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen KOBİS (Kocaeli Bisiklet Sistemi) vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle spor yapan vatandaşların tercih ettiği bisikletler, ulaşım için de kullanılıyor. Günde ortalama 5 bin 400 kilometre pedal çeviren Kocaelililer, gün geçtikçe bisikletlere daha fazla ilgi gösteriyor.

KOBİS, Kocaeli’de faaliyete geçtiği günden bu yana vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.60 bin 673 üyeye sahip olan bisikletler ile vatandaşlar günde ortalama 5 bin 400 km yol yapıyor. Özellikle spor yapan vatandaşların tercih ettiği bisikletler ile günlük ortalama 39 bin dakika bisiklete binen Kocaeli halkı, yaklaşık 225 bin kalori harcıyor. KOBİS, işe gidip gelen vatandaşlar ve okula giden öğrencilerden de yoğun talep alıyor.

Kocaeli’nin ilçelerinde yaygın olarak bulunan istasyonlardan kiralanan bisikletler KOBİS Kart ile kiralanıyor. İlk yarım saati ücretsiz olan bisikletler, yarım saat geçtikten sonra saati 1 TL olarak ücretlendiriliyor. Kiralama işlemi fuar içerisinde bulunan Kent Kart ofisinden şahsen yapılan başvuru ile çıkartılan kartlar ve kişiye kayıtlı kent kartlar ile yapılabiliyor.

KOBİS, Kocaeli genelinde 35 istasyonda 210 bisikletle hizmet veriyor. Ekipler tarafından devamlı olarak kontrolleri yapılan bisikletler haftalık rutin bakımdan geçiriliyor. Hasar gören bisikletler ise mobil arıza ekibi tarafından toplanarak arızası giderildikten sonra yerine bırakılıyor.