ŞANLIURFA (AA) - MEHMET FATİH ASLAN - Şanlıurfa'da öğretmenleri sayesinde hokey sporuyla tanışan köylü çocuklar, antrenmanlara yoğun ilgi gösteriyor.

Suruç ilçesindeki Bilgi Ortaokuluna 2 yıl önce atanan Beden Eğitimi öğretmeni Abit Bostancı, göreve başladıktan kısa bir süre sonra öğrencilerine daha önce adını dahi duymadıkları hokey sporunu öğretmeye başladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi göstermesi üzerine Bostancı, okulda hokey takımı kurarak takımıyla okullararası hokey müsabakalarına katıldı.

İlk yılda Bölgelerarası Hokey Şampiyonası'nı namağlup şampiyon tamamlayan takım, daha sonra Suruç Gençlikspor Kulübü bünyesine geçerek antrenmanlarına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne ait tesiste devam etti.

Bu sırada tesis çevresinden geçen ve ilk kez gördükleri sporu merak eden çok sayıda çocuk, hokeyi öğrenmek için takıma dahil oldu.

Kısa sürede hokeyi öğrenen çocuklar, başarılar elde ederek, milli takımda hokey sopası sallamayı hedefliyor.


- "Çocuklar kötü alışkanlıktan kurtarıldı"

Öğretmen Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede göreve başladıktan hemen sonra öğrencilerini hokey sporuyla tanıştırdığını söyledi.

Kendisinin de 10 yıldır hokeyle uğraştığını belirten Bostancı, büyük zorluklarla karşılaştığını belirterek, "Öğrencilerimizle bu spora başladığımızda hiç malzememiz yoktu, malzemelerimizi kendimiz tedarik etmeye çalıştık. Öğrencilerimize bu sporu öğretmeye başladık." dedi.

Bostancı, çocukların hokeyi ilk izlediklerinde çok şaşırdıklarını ve merak ettiklerini dile getirerek Suruç'ta şu anda 32 çocuğun hokey oynayarak müsabakalara hazırlandığını kaydetti.

Çocukların yabancı oldukları sporu kısa sürede öğrendiğini ve katıldıkları müsabakalarda başarılar elde ettiğini ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:

"Geçen yıl bölgelerarası şampiyonada namağlup bir şekilde bölge şampiyonu olduk. Daha sonra Türkiye finallerine katıldık ve çeyrek finalde elendik. Bu yıl da Konya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon olan takıma çeyrek finalde elendik ve en iyi 8 takım arasında yer aldık. Başarılar artınca hem ailelerin bize desteği, hem de bu spora başlayan çocuklarımızın sayısı arttı. Bu sporu ilçede ilk başlattığımızda sahanın etrafından dolaşan kötü alışkanlığı, internet kafe alışkanlığı bulunan çocukların hepsini bu sporun içine katarak onları bu sürecin içinden çıkardık. Hedefimiz, buradaki sporcularımızdan en az 4'ünü milli takıma kazandırmak. Ayrıca bu spor sayesinde onları üniversite eğitimine da kazandırmayı planlıyoruz."


- "Hedefim milli takım forması giymek"


9. sınıf öğrencisi Nasır Koçlu da evlerinin ilçe merkezine yaklaşık 50 kilometre uzakta olduğunu ve her gün bu mesafeyi katederek antrenmanlara katıldığını dile getirdi.

Salon hokeyi sporunun daha önce sadece ismini duyduğunu belirten Nasır, "Buraya arkadaşlarımla top oynamaya geldiğimde baktım birkaç kişi bu sporu öğreniyor. Öğretmenime 'Hocam bu sporun adı nedir, nasıl oynanıyor' diye sordum. O da eğer istersem bu sporu öğrenebileceğimi söyledi. Ondan sonra hokey oynamaya başladım ve çok sevdim. 2 yıldır bu spora devam ediyorum. Hedefim takımımla başarılar elde ederek milli takım forması giymek." diye konuştu.

Hokey takımının kalecisi Muhammet Bekir Doğan da daha önceden hokey hakkında hiç bilgisi olmadığını ve öğretmenleri sayesinde bu spora başladıklarını aktardı.

Takımın kaptanlığına da yaptığını anlatan Muhammet, "Daha önce okuldan sonra boş boş geziyordum. Şimdi boş zamanımı bölgemizde fazla bilinmeyen bu sporla değerlendiriyorum. Bu sporu gerçekten çok sevdim. Bütün yaşıtlarıma tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.