“Spor yasasının çıkmasını ciddi manada istiyoruz. Bazı elde olmayan nedenlerden dolayı gecikti. En kısa zamanda inşallah oybirliği ile meclisten geçireceğiz. Bu konu siyaset üstü bir konudur.

Kulüpler kötü yönetiliyor. İsteyen istediği kadar para harcayıp sonra da ayrılıp gidiyorlar. Sorumluluk yok. Kulüpler sürekli borç batağına gidiyor. 31 Mayıs 2021 tarihinde 4 takımın 17 milyar 380 milyon liraydı. Bu tarihten sonra transfer yapıldı. Bir de kur artışı oldu. Bugünlerde bu 4 takımın 25 milyar borcu var. 25 milyarın yıllık faizi 5 milyarı buluyor ve bu 4 kulübün yıllık toplam 5 milyar lira geliri yok. Harcayan harcadı çekti gitti.

Spor yasası meclisten geçtikten sonra kulüp yöneticileri kendi döneminde oluşacak borçlardan sorumlu olacaklar. Bu yasa çıktından sonra kulüpleri kolay kolay borçlandıramayacaklar.

Bütün spor dallarının federasyonlarında en az iki tane milli olmuş sporcular yer alacak. 10-12 kişilik yöneticilerin yüzde 20’sini eski milli sporcular oluşturacak.
Kulüplere yatırımcı gelmesi olanağı sağlanacak. Kulüpler denetlenebilir olacak. Şirket gibi yönetilecekler. 

Gayrimeşru işlere karışanlar hayatları boyunca kulüp yöneticisi olamayacaklar. Örneğin ihaleye fesat karıştırmış birisi yönetici olamayacak. Yakında spor yasası çıkacak. ‘Bu yasa çıkarsa kulüpleri yönetecek insan bulamazsınız’ diyorlar. 85 milyon nüfuslu ülkede 1000 tane namuslu, şerefli insan tabi ki bulacağız. Bu onların dümeni. Zaten bu yasa çıkarsa bunların yüzde 80’i gidecek.”