ORDU (AA) - Güreş kariyerine daha önce pek çok başarıları sığdırmayı başaran Ordulu milli sporcu Fatih Başköy, Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Başköy, Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 21-26 Kasım tarihlerinde yapılan şampiyonanın ilk gününde 98 kiloda mindere çıktı. Yunan rakibi Michail Iosifidis ile karşılaştığı müsabakayı 4-2 kazanan Başköy, bronz madalya elde etti.

Daha önce 23 yaş altı Avrupa şampiyonluğu, gençler dünya üçüncülüğü, üniversitelerarası dünya şampiyonluğu ve çeşitli yaş gruplarında Türkiye şampiyonlukları bulunan Başköy, kariyerine dünya 23 yaş altı üçüncülüğü de ekledi.

Fatih Başköy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda elde ettiği dereceyle gençler kategorisini bronz madalya ile noktaladığını belirterek, bunun gururu ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bundan sonra büyükler kategorisinde mindere çıkarak ülkesini temsil edeceğini aktaran Başköy, "Dünya 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda kazandığımız üçüncülük benim için son derece önemli. Kariyerim açısından bu dereceyi çok önemli bir basamak olarak değerlendiriyorum." dedi.

Milli takım hocalarının da kendisinin gelişiminde önemli rol üstlendiğine işaret eden Başköy, her zaman yanında olan Yusuf Düzer, Serkan Özden ve Hakkı Başar'a teşekkür etti.

Güreşe Ordu'da kaldığı yetiştirme yurdunda başladığını anımsatan Fatih Başköy, "Ordu Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fahrettin Alkan'a çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde buralara kadar geldik." diye konuştu.

Fatih Başköy, hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğuna işaret ederek, "Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız sürüyor. Her sporcu gibi benim de hayalim olimpiyatlar. İnşallah çok çalışarak bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.