ANKARA (AA) - Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası, 14-18 Şubat'ta ABD'nin Yankton kentinde yapılacak. Türkiye, şampiyonada 4 sporcuyla temsil edilecek.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona ile salon sezonunun kapanacağını belirterek, "Mart itibarıyla açık hava sezonu açılacak. Şampiyonaya az sporcuyla katılacağız ancak iddialıyız." dedi.

Makaralı yay kadınlarda Yeşim Bostan ve Gizem Elmaağaçlı, klasik yay genç erkeklerde Mete Gazoz, klasik yay genç kızlarda ise Yasemin Ecem Anagöz ile yarışacaklarını ifade eden Topaloğlu, "Hazırlıklarımızı olimpiyatlara yönelik yaptığımız için salon müsabakalarına çok kalabalık katılamıyoruz. Az olmamıza rağmen madalya beklentimiz yüksek. Şampiyona için çok yüksek barajlar konuldu ve bu sporcular baraj geçerek katılım hakkı elde etti. Dört sporcumuzun da performansı üst düzeyde. Hak ederek gidiyorlar." diye konuştu.

Şampiyonanın ardından mart ayının sonunda Kahraman Bagatır İlkbahar Okları Yarışması ile açık hava sezonunu açacaklarını aktaran Topaloğlu, Dünya Salon Şampiyonası'na katılacak tüm sporculara başarı diledi.

Şampiyona için 11 Şubat Pazar günü yola çıkacak ekipte, sporcuların yanı sıra antrenörler Göktuğ Ergin ve Emre Özdemir yer alacak.