SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Erkekler okçuluk makaralı yay kategorisinde dünya sıralamasında dördüncü basamakta yer alan milli okçu Demir Elmaağaçlı ile kadınlarda dünya şampiyonluğu bulunan kız kardeşi Gizem Elmaağaçlı, dünyanın en iyi okçuları olmak istiyor.

Okçulukta "Dünya şampiyonu olan ilk Türk" unvanı bulunan Demir Elmaağaçlı ile kız kardeşi Gizem, dünyanın zirvesine göz dikti.

Erkeklerde dördüncü sırada yer alan Demir Elmaağaçlı, "Dünyanın en iyi sporcusu olan ilk Türk" unvanının da sahibi olmak istiyor.

Milli sporcu Demir, AA muhabirine, katıldığı Avrupa, dünya ve üniversite olimpiyatlarında çok sayıda birincilik ve ikincilik aldığını söyledi.

İki kez dünya şampiyonluğu kazandığını belirten Demir, "Dünya sıralamasında ilk 4 sporcudan biriyim. Hedefim ilk kez bir Türk sporcunun dünyanın zirvesinde olmasını sağlamak. Bunun için peş peşe ferdi ve takım olarak salon dünya kupası turnuvalarına katılacağım. Önce ilk 16 arasına kalarak, finalde de inşallah ülkemize madalya kazandıracağım. Daha sonra açık hava sezonu başlıyor. Ona da sıkı şekilde hazırlanacağım." dedi.

Türkiye'nin uluslararası alanda başarısının yükselmesinin sporcu sayısını da arttırdığına işaret eden Demir, ülkede okçuluk ile ilgili salon ve imkanların da fazlalaştığını aktardı.

Kız kardeşinin de kadınlar makaralı yay kategorisinde yarıştığını dile getiren Demir, "İkimiz de ülkemizi temsil ediyoruz. Kadınlarda onun da dünya şampiyonluğu bulunuyor. Kız kardeşim ilk kez milli takıma girdiği yıl katıldığı dünya şampiyonluğunda birincilik kazandı. Ferdi olarak katıldığı dünya şampiyonluğunda ise üçüncülük aldı. İnşallah istikrarını devam ettirir." ifadelerini kullandı.


- "Hedefimizi hep yükseklerde tutuyoruz"


Milli okçu Gizem Elmaağaçlı da ağabeyinin kendisine örnek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"4 yıl önce ağabeyimin desteğiyle okçuluğa başladım. 2016 yılında milli takıma girdim. 2 yıl önce milli sporcu unvanını aldım. Katıldığım organizasyonlarda birçok birincilik elde ettim. Bundan sonra büyükler kategorisinde de bu başarıları sağlamak ve dünyanın bir numarası olmayı hedefliyorum. Bunun için çok sıkı çalışıyorum. Ağabeyim ve ben, hedefimizi hep yükseklerde tutuyoruz, kazanmak için çok çalışıyoruz."