Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Cengiz Göllü Bursa Cup’ta şampiyon Rus temsilcisi Proton Saratov oldu.

Türk voleybolunun duayen isimlerinden merhum Cengiz Göllü adına düzenlenen ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Nilüfer Belediyespor, Seramiksan SK, VC Maritza Plovdiv ve Proton Saratov’un katıldığı turnuvada, Rus temsilcisi oynadığı 4 maçın tamamından galip ayrılarak 11 puanla turnuvanın şampiyonu oldu.

Turnuvanın beşinci gün maçlarının ardından Nilüfer Belediyespor’u (26-24, 21-25, 18-25, 15-7) 3-2 mağlup eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, 8 puanla turnuvanın ikincisi oldu. Nilüfer Belediyespor ise 7 puanla üçüncü oldu.

Günün bir diğer maçında VC Maritza Plovdiv’i tie-break setinin ardından(21-25, 22-25, 25-20, 25-20, 15-13) 3-2 mağlup etmeyi başaran Seramiksan SK 3 puanla dördüncü, Bulgaristan temsilcisi VC Maritza Plovdiv de 1 puanla turnuvanın beşincisi oldu.

En değerli oyuncu Rusya’dan

Oynanan karşılaşmaların ardından en iyi libero, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün genç sporcusu Aylin Sarıoğlu seçildi. En iyi pasör Seramiksan SK’den Sıla Çalışkan, en iyi orta oyuncu Proton Saratov’dan Katherina Orlova, en iyi smaçör Nilüfer Belediyespor’dan Seda Menekşe ve turnuvanın en değerli oyuncusu şampiyon Proton Saratov’dan Baviking Anagstasia oldu.