Türkiye Futbol Federasyonu, futbol liglerinin 12 Haziran'dan itibaren başlaması kararını verdi. Basketbol, hentbol, voleybol gibi liglere devam edilmemesi kararı alınırken, futbol ligleri ile ilgili karar hakkında tartışmalar devam ediyor. 

Pozitif çıkan çok oyuncu var 
Galatasaray , Fenerbahçe, Beşiktaş, Erzurumspor ve Kasımpaşa'da pozitif vakalara rastlanmış olması da tartışmaları alevlendiriyor. 

Özdemir: Oynatılmama ihtimalini düşünmüyoruz 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir dün yaptığı son açıklamada da, ligleri başlatma konusunda kararlı olduklarını söyleyerek, "Süper Lig'de bugün iki takım aynı puanda, peşindeki takımların da az puan farkı var. Bizim ligde iptal edebilmek kolay değil. Tek kararımız olabilir; ligleri oynatarak tamamlamak. Aksi halde çok büyük tartışmalar çıkar. Ligler 12 Haziran'da başlamazsa bunun 19'u var, 26 Haziran var, temmuz başı var. Liglerin oynatılmama ihtimalini düşünmek istemiyoruz. Oynatarak bu ligleri bitirmek istiyoruz" demişti. 

Fransa, Hollanda ve Belçika'da iptal edildi 
Öte yandan, Fransa, Hollanda ve Belçika'da ligler iptal edildi.

Birçok ülke de başlatma kararı aldı 
Bazı ülkeler ise ligleri başlatma tarihlerini açıkladı. Çekya 23 Mayıs'ta, Danimarka 28 Mayıs'ta, Polonya 29 Mayıs'ta, Avusturya 2 Haziran'da, Portekiz 4 Haziran'da, İspanya 12 Haziran'da, İtalya 13 Haziran'da ligleri başlatacağını duyurdu. 

Eskişehirspor da karşıydı 
Eskişehirspor Başkanı Musfata Akgören de 4 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Liglerin başlaması doğru değil. Hiçbir kulüp buna uyacak durumda değil. Maçların oynatılmamasından yanayım. Bir şey olursa sorumlusu kim olacak" demişti. TFF'nin kararı sonrasında Eskişehirspor oyuncularına da test yapılmış ve sonrasında antrenmanlara başlanmıştı. 

Erzurumspor'da 11 kişi pozitif çıktı
TFF 1. Lig'in başlamasıyla Eskişehirspor'un karşılaşacağı ilk rakibi olacak olan BB Erzurumspor'da geçtiğimiz günlerde 11 kişinin koronavirüsü testi de pozitif çıkmıştı. 

"Karantina" veya "askeri kamp" sistemi...

Öte yandan, seyircisiz oynanacak maçlar öncesinde futbolcuların uzun süreli izolasyona, yani karantinaya alınıp öyle maçlara çıkmaları da gündemde... Bu konuda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "askeri kamp" tabirini kullanarak, "Oynanacaksa askeri kamp mantığında bir yaklaşım olabilir. 2 ya da 3 hafta hiçbir şekilde kimseyle teması olmayacak. Eve, markete gitmeyecekler ve sadece takımla kalacaklar" dedi. 

Sizce futbol ligleri başlamalı mı? Lütfen yorumlarınızı yazın... 
TFF'nin açıkladığı tarihler yaklaşırken, Türkiye'de bu konudaki tartışmalar devam ediyor. Peki, sizce futbol ligleri başlamalı mı? TFF'nin aldığı karar doğru mu? Lütfen yorumlarınızı ve düşüncelerimizi haberimizin altına yorum olarak yazın...