Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Ulusal Tırmanış Yarışması’nda şampiyonlar ödüllerini aldı. Kadınlar kategorisinde Sevda Geyik, erkeler kategorisinde de Ali Şen şampiyonluk sevinci yaşadı.

Nilüfer Belediyesi’nin kente kazandırdığı Görükle Spor Parkı’nda tırmanma duvarı hafta sonunda nefes kesen yarışlara sahne oldu. İki gün süren yarışlar hem yarışmacılar için hem de izleyenler için oldukça heyecanlıydı.

Bursa, Antalya, Karabük, Kütahya, Balıkesir, Ankara ve İstanbul’dan 30 sporcunun katıldığı yarışların finali pazar günü yapıldı.

8 finalistin yarıştığı son gün tırmanışlarında, kadınlarda ilk iki sırayı Antalyalı tırmanıcılar aldı. Yarışlarda Sevda Geyik birinci, Begüm Işık ikinci olurken, üçüncülüğü de Bursalı sporcu Ayşe Narmanlı kazandı. Büyük çekişmeye sahne olan erkekler final tırmanışlarında İstanbul’dan yarışlara katılan Ali Şen birinci, Ankara’dan yarışlara katılan M.Nuri Aydemir ikinci olurken, Bursa’dan Uğur İlerigelen de üçüncülük aldı. Kategori dışı tırmanışlara katılan 13 yaşındaki Zeynep Çıtak da kadınlar sıralamasında başarılı birçok profesyonel tırmanıcıyı geride bırakarak, dördüncülük aldı. Ulusal Tırmanış Yarışması Düzenleme Komitesi, genç sporcuyu özel ödülle ödüllendirdi. Yarışlarda ilk üç dereceye giren sporculara toplam 12 bin TL para ödülü verildi.

Dereceye girenlere madalya ve kupaları TDF Başkanı Ersan Başar, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı ile Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Gökay Azak tarafından verildi. Sporun her alanına belediye olarak destek verdiklerini belirten Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Atakan Çorbacı, “Bu yıl tırmanma yarışlarının ikincisini gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı, daha geniş katılımlı bir organizasyonu federasyonumuzla birlikte yapacağız” diyerek yarışmacıları kutladı.