TRABZON (AA) - Hentbol Kadınlar Süper Lig, Türkiye Kupası ve Challenge Kupası olmak üzere üç kulvarda yoluna devam eden Zağnosspor'un başkan yardımcısı Sezgin Üstün, yoğun maç trafiğinden yakındı.

Üstün, gazetecilere yaptığı açıklamada, maç programının belirlenirken takımların yarıştığı farklı kulvardaki karşılaşmalarının dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye Hentbol Federasyonunun maç programlarını daha dikkatli şekilde ayarlaması gerektiğini savunan Üstün, "Türkiye Kupası'nda 3 gün üst üste maç oynadıktan sonra 3 günlük çalışmayla lige döndük. Ligde maç oynadıktan sonra Avrupa kupasında biri deplasmanda, biri içeride iki maç oynadık. Avrupa maçlarının hemen üç gün sonrası tekrar lig karşılaşmasına çıktık. 14 Şubat Çarşamba günü evimizde oynadığımız maçın ardından yarın deplasmanda Eskişehir Şehir Koleji ile karşılaşacağız." diye konuştu.

Üstün, yoğun maç trafiğinin sporcularını etkilediğini belirterek, "Sporcularımız biyonik değil, robot hiç değiller. Dün oynadığımız maçtan sonra takım dinlenmeden, hiçbir antrenmana çıkmadan bugün Eskişehir'e gidiyor. Yarın saat 13.00'te de maça çıkacak. Böyle bir durumun akıl ve mantıkla izahı olamaz." dedi.

Fikstür konusunda daha uygun programların hazırlanmasını talep eden Üstün, "Biz üç kulvarda yarışmak için 30 kişilik kadro kuracak değiliz. Elimizdeki oyuncularla bu işi yürütmeye çalışıyoruz ancak onlar da birer insan. Bu kadar sıkışık bir program yapılmasını asla doğru bulmuyoruz, bunun düzeltilmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.