Esnafın isteğine göre ödeme planlarının olduğunu belirten Er, “Bankalardaki verilen kredilerin ödeme taksitleri 24 ay. Yani 6 ay vadeli bir kredi veren banka yok. Bizim 4-5 yıl vadeli esnafın isteğine göre ödeme planımız var. 350 bin TL limitimiz var. Sıfır araç alacaklara 1 milyon, iş yeri alacaklara 1 milyon gibi bir kredimiz var yedi yıl ödemeli. Faizimiz yıllık dokuz buçuk.” dedi.

 ESNAF KEFİL BULMAKTA ZORLANIYOR
7 ay içerisinde 534 esnafa, 145 milyon para dağıtıldığını söyleyen Er, “300 milyon da dağıtabilirdik, neden 145 milyon derseniz, bugün 350 bin TL isteyen kişi, istihbarat sonucu 100 bin TL ye düşürür. Çünkü alma ve ödeme gücü yok. Artı bir de bu esnaf bu saatten sonra babası oğluna kefil olmuyor. 50 bin TL’ye kadar 2 kefil ile veriyoruz, 50 bin TL’den yukarısına 350 bin TL’ye kadar ipotek rehin ve bir kefil şartıyla veriyoruz. Esnafın zorlandığı kefil bulmak. Yani bugün burada biz emeklinin dışında memur, işçi, esnaf bu saydıklarımın hepsini kefil alabiliyoruz.” diye anlattı.
Esnafın başka bir zorlandığı konuya değinen Er, “Sicilinde bozuk sicil affı olmadığı için çeki vurulmuş kredi kartlarına borçları var, bağ kur borcunu ödeyememiş, vergi dairesine haciz var. Bunlardan dolayı bu göndermiş olduğumuz dosya bankadan geri dönüyor. Esnaf bu konuda da zorlanıyor.” dedi.
Esnafa her türlü kolaylık ve yardımı yaptıklarını kaydeden Er, “Esnafımız 10 bin TL ödemesi varsa biz illaki 10 bin TL’yi denkle getir demiyoruz. 3 bin veya 5 bin TL fark etmez gelsinler. Esnafımızı uyarıyorum ki esnaf 20 bin TL ödemem var denkleşmeyince gitmeyeyim demesin böyle bir şey yok. Gelsinler bu kapı her zaman açık. Biz esnafın içinde olduğumuz için her türlü kolaylığı her türlü yardımı da yapıyoruz.” dedi.