Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek Lig Radyo Canlı yayına katıldı ve Ömer Necati Albayrak’ın sorularını yanıtladı.

Mixed Zone programına telefon bağlantısı ile bağlanan Mehmet Şimşek programda şu ifadeleri kullandı;

“Bir önceki yönetim kongre kararı almıştı. 54 gün kadar süren bir süreç yaşandı ve kimse yönetime talip olmadı taşın altına biz elimizi soktuk ve yönetimi devraldık. Yönetim kurulumuzda daha önceki yönetimlerde ufak görevler alan arkadaşlarımız ve tribünden gelen dostlarımız yer alıyor. Eskişehirspor gönlünde Eskişehirspor sevdası bulunan insanlar tarafından yönetiliyor. Biz transfer yasağı bulunan bir kulübüz. A takıma transfer yapmayı geçtik, yasak nedeniyle 10 yaşında bir çocuğun bile lisansını çıkartamıyorduk. Sezona başlarken sahaya çıkacak bir futbolcu kadromuz yoktu bu sebeple U17 ve U19 takımlarından karma bir kadro oluşturuldu ve sahaya bu oyuncular çıktı. Hayatında ilk kez uçağa binen oyuncularla deplasman maçlarına gidiyoruz. Şu an Suat Kaya gibi Usta bir teknik direktör ile çalışıyoruz. Futbolcularımız her geçen maç çok daha iyi oynuyorlar. Saha içerisinde istediğimiz sonuçları da almaya başladık. Ligde kalacağımızı inanıyoruz. 

Kulübümüzün futbol camiasına olan borçları tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Eski alacaklılarla tek tek görüşüyoruz. Çok ciddi pazarlıklar yapıyoruz. Para buldukça da ödemeler gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde borcumuzu önemli bir oranda azalttık. 

FIFA’da sıkıntı yaşadığımız dosyalar vardı. Biliyorsunuz döviz kurları çok önemli oranda artış gösterdi. Bu dosyalardan bir an evvel kurtulmak gerekiyordu. Yerli ve yabancı dosyalarda toplam 40 milyon lirayı bulan bir borç azalttık. Bu kapanan dosyalar nedeniyle alt yapımızın transfer yasağı kalktı. Eskişehir'de ve Türkiye'de amatör ligleri tarıyoruz. Potansiyel ve yeteneğine inandığımız oyuncuları alt yapımızda katıyoruz. Bilmeyenler için söyleyelim altyapımızda kattığımız bir oyuncuyu 6 ay sonra A Takım'a yükseldi biliyoruz böyle bir kural var. Transfer tahtası kapalı olan bir takımın bu formülden başka bir çözüm üretmesi çok zor. 

Net bir şekilde söylemek gerekiyor ki Eskişehir kenti bizi yalnız bırakıyor. Kulübe sadece taraftarlar sahip çıkıyor. Maalesef şehir takımlarının ortak kaderi bu. Şehrin önde gelenleri ve bu şehirden para kazanan firmalar borcu yüksek kulüplere destek olmayı tercih etmiyorlar. Güvenin olmadığı yerde destekte olmuyor. Şehirde güven kazanabilmek adına elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Bu kulübün ayakta kalması için sponsorluk anlaşmaları yapması gerekiyor. Çok zor bir süreçten geçiyoruz ve çok zorlanıyoruz. Ama taraftarımız hep bir şekilde bizim ayakta kalmanızı sağlıyor. Sürekli moral veriyorlar. 

Şehrimizde oynadığımız son maçımızda tribünlerde 6 bin taraftar vardı. Şöyle bir dönemde Süper Lig'de kaç takım 6 bin taraftara oynuyor. Bu sezon oynadığımız iç saha maçlarında 3 bin taraftarın altına hiç düşmedik. Puan durumunda üst sıralara tırmandığımıza bu sayılar çok daha da artacak Biz buna inanıyoruz. 

Transfer yasağını açmak için alacağı bulunan 70-80 Kişiden ıslak imzalı muvafakatname almamız gerekiyor. Bu alacakların arasında Eskişehirspor da daha önce görev yapmış futbolcular ve teknik direktörlerin yanı sıra başka spor kulüpleri de yer alıyor. Bu alacakların yüzde doksanı Eskişehirspor yok olmasın diye kendiliğinden imza veriyorlar. Ancak kalan yüzde 10’luk kısmın içerisinde bir Trabzonspor dosyası var. Bu dosyayı kapatmak için 6 buçuk milyon liraya ihtiyacımız var. 10-11 yıllık bir hadiseyi sürekli gündeme getirerek imza vermiyorlar. Transfer tahtasını açamadığım için taraftarlarımızdan özür dileriz, yapamadık. 

Suat Kaya hocamızdan ve çalışmalarından çok memnunuz. Futbolcularımıza Tabiri caizse futbolu yeniden öğretti. Amedspor gibi lig üçüncüsü bir takıma karşı oynadığımız futbolu herkes izledi. Bir yandan futbol yetiştirip bir yandan Lig'de kalmaya çalışıyoruz Suat Kaya ismi de bu iş için doğru bir isim. 

İlgi gören futbolcularımız var, ancak satmak bir düşüncemiz yok. Eskişehirspor forması giyen bir futbolcu diğer kulüpler tarafından sürekli takip edilir Bu normal bir durum. Çünkü Eskişehirspor  futbolcu yetiştirme konusunda da iyi bir markadır. Şu an Süper Lig'de forma giyebilecek en az 3 tane oyuncumuz var. Futbolcularımız da uzun söyle anlaşmalar yaptık. Kulübümüzü ekonomik anlamda etmeyecek hiç bir transfere de izin vermeyiz.

Biz Eskişehirspor yönetimi olarak direnmeye devam edeceğiz. Eskişehirspor taraftarlarının bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Eskişehirspor sokakta maç yapsa onlar kaldırımda yine desteklerler. Bunun farkındayız. İnşallah hiç bir Spor Kulübü bizim düştüğümüz durumlara düşmez. Eskişehirspor yok olmasın diye elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 57 yıllık bu köklü kulübün yok olmasına izin vermeyeceğiz.”