Gerçekleşen etkinlikte,  İPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max modellerinin yanında Apple Watch akıllı saatlerin 5.Nesil ve yeni İPad modelini tanıttı. Yeni İPhone serisi yeni bir sürümle ve eski nesil İPhone’lardan daha iyi kamera deneyimleri ile geliyor. Ürünlerin ABD için satış fiyatları 399-1099 dolar  bandında olacak. Ülkemizde ise yeni İPhone modellerinin 14-20 bin lira bandında satışa sunulacağı düşünülüyor. Tanıttığı ürünlerle kullanıcıları şaşırtmayı başaramayan Apple, kullanıcılarını online izleme platformu olan TV+ ve video oyun platformu olan Arcade ile şaşırtmayı başardı.

Apple TV+ ve Apple Arcade ‘nin içerik olarak ne kadar zengin olacağı henüz netlik kazanmasa da , rakipleri Netflix, BluTv, Disney gibi online izleme platformları ve Google’ın oyun platformu Stadia’dan daha uygun fiyatlı olacak. ABD için aylık ücretlendirmesi 4,99$ olarak piyasaya sunulacak platformların yeni nesil Apple satın alacaklara bir yıllığına ücretsiz olarak kullanım hakkı sağlayacağını duyurdu.

Apple Arcade 19 Eylül’de. Apple TV+ ise 1 Kasım’da 100'den fazla ülkede kullanıma sunulacak ve içerik konusundaki  yürütülen fikirler de netleşmiş olacak.