20 yaşındaki genç Çayan Temel “ ben açık bulacağım” diyerek bir uğraşı olmadığını, amacının kullanıcıların zarar görmesinin önüne geçmek olduğunu söyledi. Daha önce hatalar bulduğunu bu sefer ise sistemsel olan hatayı tesadüfen keşfettiğini açıkladı.

Arkadaşı ile iş görüşmesi yapıyorum o esnada telefon açıktı, telefonun ana ekranında notları aramak için geziniyordum. Uygulamalar klasöründen bir tanesine girdim telefon yavaşça donmaya başladı, O uygulamayı taşımayı denedim. Karşıma bir hata ekranı geldi” mail parolanızı güncelleyin veya vazgeçin diye.  Esnada telefonum kilitlendi. Apple logosu çıktı, simsiyah bir ekran çıkarak hiçbir tuşum ve dokunmatiğim çalışmadı. Çağrı ise hala devam ediyordu ve ben görüşme sağlıyordum. Telefonu kapatıp açtığımda düzeldi şeklinde açıklama yaptı.

Bu olayın dikkatini çekerek bunu birkaç farklı cihazlarda denedik ve bunun hata olduğunu gördük. Apple’ı arayarak tüm olayı anlattığını görüşmelerin 3 gün sürdüğünü dile getirdi. Son olarak Temel’e bir teşekkür maili göndererek Apple hesabına 500 TL bakiye yüklediler.

Çayan Temel 2015 yılında da Apple’da hata bulduğunu anlattı. Bu hata limitsiz kredi transferi, uygulamaları satın almadan ücretli olan her şeyi ücretsiz gibi algılayabiliyor bunu da Apple bildirdiğini fakat olumlu cevap alamadığını üstüne ceza aldığını anlattı.