Google sesli asistan her geçen gün kazandığı yetenekler ile hayatlarımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Çocukların yüzünü güldürmek için yeni bir özellik ile geliyor. Çocuklar artık anne babaları uzakta bile olsa My Storytime özelliği ile onların sesinden masal dinleyebilecekler.

Sesli asistanlar rekabetin en güçlülerinden olan Google Asistanın yeni yeteneği çocuklu aileler için olacak. Masal dinlemeyi seven çocuklar için ebeveynleri uzakta dahi olsa onların sesinden masal dinleyecek bir özelliği sunacak. Anne babalar istedikleri zaman masal anlatarak bunu kaydedebilecekler. İş nedeni ile uzak yerlerde çalışan aileler için çocukları ile arasındaki özlemi kolayca giderebilecekler.

Google hikayeleri uzaktan kaydedebilmek için ayrı bir internet sitesi açarak buradan hesaba giriş yaparak kullanıcıları kayıt ekranına yönlendirmektedir. Küçük yaşlardaki çocukların zihinsel gelişimi için oldukça önemli olan masal duygusal gelişimi de katkıda bulunuyor. Boşanmış ailelerin çocukları uzakta oldukları ebeveynleri ile de bu özellik sayesinde özlem giderebilecek. Google tarafından Mutlu Aileler sloganı ile duyurduğu özellik şuanda ülkemizde kullanımda değil.