Sosyal medyanın önde gelen sitelerinden Twitter, pek çok kullanıcısını yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı. Bu kapsamda paylaştığı duyuru çerçevesinde Twitter, altı ay yahut bu süreden daha fazla bir süre boyunca etkin biçimde kullanımı gerçekleşmemiş hesapları sileceğini bildirdi.

BBC tarafından yapılan haber ışığında, sosyal medya devi, etkin olmadığı tespit edilen hesaplarla ilgili ortaya konulan firma politikaları uyarınca, 11 Aralık tarihi itibarıyla, altı ay yahut daha uzun zaman kullanılmadığı saptanan hesapları silme yoluna gidecek. Bu yeni kararın maksadının, sitedeki hesapların etkin kullanımını yükseltmek olduğu belirtiliyor. Bu bağlamda, zamanında hesap açmış kişilerin, hesaplarına giriş yapmak suretiyle etkin bir kullanım dönemine girmelerinin hedeflendiği paylaşılıyor.

Bu yeni kural doğrultusunda, hesabının silinmemesini isteyen Twitter kullanıcılarının, altı aydan kısa sürede hesabına giriş gerçekleştirmesi ve yanı sıra bu hesaptan paylaşımda bulunması lazım geliyor. Hesaplarına giriş gerçekleştirdiği halde paylaşım içine girmeyen hesap sahiplerinin de hesaplarının ortadan kaldırılacağı vurgulanıyor.

Bu yeni düzenleme uyarınca hesaplarının silinmesi öngörülen kişilere elektronik posta yoluyla konuya dair bilgi iletildiği ifade ediliyor. Twitter’ın, etkin olmayan hesaplarla ilgili ilk olarak bu denli kapsamı geniş bir düzenlemeye gittiğine dikkat çekiliyor. Sayısal yönden, kesinleşmiş bir sayı verilemese dahi, milyonlar düzeyinde hesabın silineceği öngörüsünde bulunuluyor.