İletişim piyasasının önemli problemlerinin aşılmasına yönelik açıklamalar gelmeye başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, telekomünikasyon firmalarının ve onların içinde yer aldığı sektörün var olan ve çözüm bekleyen konularının hukuki düzenlemeler yoluyla çözüme kavuşturulacağının müjdesini verdi.

Türkcell firması tarafından 25. kuruluş yılı münasebetiyle tertip edilen Ankara’daki resepsiyonda bir konuşma yapan Turhan, bilginin üretilmesinde, paylaşılmasında ve ona erişilmesinde çok yüksek bir hızın söz konusu olduğunu, bu dönemde insanlığın bir bilgi taarruzu ile karşılaştığını ifade etti. Turhan, sektörün yıllar içinde büyük gelişmeler kaydettiğini ve global düzeyde markalara sahip olduğunu belirtti. Bundan belli bir süre önce, ortak altyapı meselesine ilişkin bir protokolün meydana getirildiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, hem telefon kullanıcılarını hem de sektör oyuncularını memnun edeceği düşünülen bir mevzuat çalışmasının da haberini aktardı.

Türkcell’in resepsiyonunda firmanın yönetim kurulu başkanı Ahmet Akça da bir konuşma yaparak, kamu kurumları ile sektör oyuncuları arasındaki uyum ve işbirliğinin artırılması dileğine dair ayrıntılar iletti. Akça, son 3 yıldır her fırsatta ortak altyapıların kurulmasıyla ilgili önerilerini paylaştıklarının altını çizdi. Bu hususun, bir memleket meselesi olarak görülmesinin lâzım geldiğini konuşmasında vurguladı.