Redmi K30 son zamanlarda dört gözle beklenen bir modeldi. Xiaomi’nin tanıtım yapması için gün sayan meraklıları bu telefonun özelliklerini merak ediyordu. Ülkemize daha önceden Mi 9T olarak getirilen Redmi K20 modelinin devamı niteliğinde olan K30, şimdiden çok ilgi gördü.

 Dikkat çekici özelliklerinin en başında çift modlu 5G desteğine sahip olması gelmekte. Bu özellik orta seviyeli telefonlarda ilk kez K30 ile karşımıza çıkıyor. 10 Aralık tarihinde Çin piyasasında yer alacağı duyurulan K30 modelinin 2020 yılında tüm dünya pazarlarında yer alacağı tahmin ediliyor.

Redmi K30’un kamerası: 60 MP olacağı düşünülüyor. Galaxy 10s Plus ile benzer özellikler taşıyan K30’un ekranı da delikli olacak şekilde tasarlanmış. K30’un üretildiğini kesin olarak doğrulayan yönetici Lu Weibing, yüksek çözünürlüğe sahip bir sensörü dünya genelinde ilk kez bu telefonda bulunduracaklarının mesajını verdi. Tabii bu durum akıllara ilk olarak Mi Note 10’da yer alan 108 MP’lik kamera geliyor olsa da bahsi geçilen kamera daha önce hiç kullanılmamış bir kamera. Ayrıca Snapdragon 735 işlemcisine sahip bu telefonun LCD ekranı da 120 hz yenileyebilme hızına sahip olacağı ön görülüyor.