MIT bilim insanları yeni bir robot geliştirdiler. Bu robot sürekli tekrarlanan deneyleri tekrarlayacak ve her tekrarlamasında yeni de şekillendirip, yapılandıracak. Robot bir yıl içerisinde geliştirdiği deneyini 100.000 kez tekrarladı.

Bilim ile ilgilenmek ilginç ve heyecan verici olabilir ta ki bir deney üzerinde çalışırken sürekli o deneyi tekrarlamak zaman zaman sıkıcı olabilir. Bunun için deneyi tekrarlayıp zaman kaybından kurtulmak isteyen MIT’den bilim insanları deneyleri tekrarlamak adına yeni bir robot geliştirdiler.

Deney yapmak için tasarlanan robot geçen yıl ilk kez amacı için kullanıldı ve robot aynı deneyi 100.000 kez tekrarladı.

Bu robota Akıllı Çekme Tankı (ITT) adı verildi. Bu deney robotu sadece mekanik işleri yapmıyor. Aynı zaman da tekrar yaptığı deney ile ilgili sonuçları gözlemleyip daha fazla bilgi edinmek için deneyin ayarlarını da değiştiriyor. Ve robot tekrar ettiği deney ile ilgili bir rapora varana kadar deneyi tekrarlayıp değiştirmeye devam ediyor.

Bu robot, bilim insanları için büyük bir kolaylık sağlarken ve zamandan kazandırırken işlerine çok yaradığının farkına vardılar. Farklı işlevler için de yeni robotlar geliştireceklerini açıkladılar.