Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde emekli öğretmen A.T., kendilerini hakim, savcı ve emniyet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından 25 milyon TL dolandırıldı. Dolandırıcılar, A.T.’ye terör örgütlerine yönelik operasyon düzenleneceğini söyleyerek tüm mal varlığını satmasını sağladı. A.T., 2 daire, 1 köy evi ve 3 zeytinlik bahçesini elden çıkararak, günümüze kadar 6 parça halinde toplam 25 milyon TL’yi dolandırıcılara teslim etti.

Otoyolda Can Pazarı! Ölüler ve Yaralılar Var Otoyolda Can Pazarı! Ölüler ve Yaralılar Var

Dolandırıldığını anlayan A.T., Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. A.T., bankadan çektiği 4 milyon TL’yi dolandırıcılara teslim etmek üzereyken, polis ekipleri operasyon düzenledi. Parayı almak için ikametine gelen şüphelilerden T.E. suçüstü yakalandı.

Yapılan incelemelerde T.E.’nin, Mersin, Kayseri, Antalya ve Bayramiç’te toplam milyonlarca liralık nitelikli dolandırıcılık olaylarının faili olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefon Dolandırıcısı Emekli Öğretmeni Dolandırdı 02

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında İstanbul’dan Ayvacık’a gelen diğer şüpheli R.G. de yakalandı. R.G.’nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.