Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen "Gaziantep'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri" kapsamında Gazi şehrimizin savunmasında kanlarını, canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak amacıyla şehitlerimizin kanının bulunduğu toprak ve şanlı Türk Bayrağımızı, Gaziantep'ten gelen öğretmen ve öğrenci Vali Erol Ayyıldız'a takdim etti.

 Gaziantep'in Kurtuluş’unun 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Türkiye'nin 80 iline Gaziantep'ten öğretmen ve öğrenciler eşliğinde toprak ve bayrak gönderildi. Bu etkinlik kapsamında Eskişehir'e gelen Öğretmen Mustafa Özcan ve öğrenci Cebrail Kellecioğlu’nu makamında kabul eden Vali Erol Ayyıldız Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılını kutladı. Öğretmen Mustafa Özcan ve öğrenci Cebrail Kellecioğlu Vali Ayyıldız’a Toprak ve Bayrağın yanında "BU ŞEHİRDE TAŞ TAŞ ÜSTÜNDE KALDIKÇA VE BİR TÜRK SAĞ OLDUKÇA BU ŞEHİR SİZLERE KAPILARINI AÇMAYACAK VE TÜRK'ÜN KİM OLDUĞUNU BURADA DA GÖRECEKSİNİZ. KALEMİZE BEYAZ BAYRAK ÇEKMEMİZİ İSTİYORSUNUZ. BİZ AL BAYRAK ÇEKERİZ." yazan bir ferman da takdim etti.

Yapılan etkinliği çok anlamlı bulduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde düşmanlara karşı topyekûn bir mücadele verdi. Gaziantep'te bu mücadelenin çok çetin olarak gerçekleştiği ve nihayetinde Gazi Meclisimizden Gazilik unvanını alan şehrimizdir. Genç nesillerimize bu mücadeleyi anlatmak, toprağımızın, bayrağımızın, istiklal mücadelemizin önemini aktarmak adına bu yapılan etkinlik gerçekten çok kıymetli. Eskişehir’de sizleri ağırlamak ve emanetlerinizi teslim almaktan dolayı çok mutluyum. Gaziantep'e bizden çok selam götürün. " diye konuştu.