Ayyıldız hareket lideri bağımsız İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ parti kurma çalışmalarına başlamıştır. Parti kurma çalışmalarında tüm Türkiye’yi karış karış gezecek. Millî mücadele ve Cumhuriyet felsefesiyle, gerçek Türk milliyetçilerini ve vatanseverleri Atatürk çizgisinde toplamayı hedeflemektedir.

Ayyıldız hareketi lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın ilk icraatı Ayyıldız hareketini kurmak olmuştur. Parti kurmaya karar verdikten hemen sonra 19 Mayıs 2021 tarihinde Gençlik ve Spor Bayramında Ankara anıtkabir ziyareti, akabinde Kazakistan’ın Türkistan şehrinde hoca Ahmet Yesevi’nin türbesini ziyaret etmiştir. Hoca Ahmet Yesevi türbesinden toprağı hacı Bektaş veli türbesine karadut ağacı sürer. Hikâyeye göre hoca Ahmet Yesevi’nin yesi’de fırlattığı bir yanık ağacı, hacı Bektaş’a düşmüş ve karadut ağacı olmuş. Ümit Özdağ 850 yıl sonra hoca Ahmet Yesevi’den ağacın toprağını getirir.

Türk tarihinin hikayesi Türk milletinin bilinçlenmesi, birlik ve beraberlik ruhunun Türklüğün ilham kaynağının sırrı hoca Ahmet Yesevi’dir. Ülkemizde Arap kültürünü sistematik bir şekilde yaşam biçimi haline getirerek bir kültür oluşturulması hoca Ahmet Yesevi hazretlerinin Türklük bilincini unutturmaya yöneliktir. Türk siyasetini iki partiye sıkıştıran sistem iki partiden birini tercih ettirmeye zorlamaktadır. İktidar ve muhalefet partilerine, diğer partiler katar, katar vagon olmuş. Ayyıldız hareketi türk milleti için bir ümit, yeni bir soluk yeni bir kurtuluş umudu olmuştur.

Ekonomik krize rağmen iktidar da sarı muhalefet de irtifa kaybediyor. Oylarını yükseltemiyor. Kararsız seçmenlerin sayısı %20 ye ulaşmış durumda, kararsız seçmenlerin ekseriyeti yaşı ellinin üzerinde entelektüel birikime sahip, tecrübeli, bilgili kişilerdir. Bu kişiler iktidardan ve sarı muhalefetten bıkmış, kendi kabuğuna ve inzivaya çekilmiş kişilerdir. Bu sessiz yığının kahretmesi cumhuriyetin değerleriyle oynanmasıdır, andımızın yasaklanması, resmî kurumlardan tc Türkiye Cumhuriyeti kavramının kaldırılması, camilerde Atatürk’e hakaret edilmesi, Türklüğe karşı gelinmesi, Türklüğün ayaklar altına alınması vs. İşte bu entelektüel kesimi ortaya çıkaracak kişi ümit Özdağ olacaktır. Seçmenlerin desteklediği partisinden memnun değil. Kafalar karışık, tedirgin, belirsizliklerle dolu bir Türk siyasetiyle karşı karşıyayız.

Ayyıldız hareketi bir nevi Kuvayı ‘milliye hareketidir.

Muhalefet ülkeyi %50-50 diye bölmüş, diğer %50’nin oyunu almak için çabalamıyor.

Ne cumhur ittifakı ne millet ittifakı ne de yarattıkları cepheleşme ile işimiz olmayacak. Ayyıldız hareketi yüce türk milleti ile ittifak yapacaktır. Hdp ile ittifak yapmayı elbette düşünülemez. Hdp’yi bir siyasi parti olarak değil siyasi partimsi bir yapı olarak görülmelidir. Hdp ile yapılan ittifakı CHP ve iyi Parti’nin vatansever seçmeni olumsuz değerlendirecektir. Eğer yarın ak parti de hdp ile böyle bir ilişkiye girerse ak Parti’nin vatansever seçmeni de bu ittifakı onaylayacak mı?

Kutuplar arası oy geçişi de yok. Muhalefetin ülkeyi %50-%50 diye böldüğü bu ittifaklardan ortaya çıkıyor ve muhalefetin diğer %50’nin oyunu almak için çabalamadığı görülüyor.

 Bu ülkenin intikamdan vazgeçmeye ihtiyacı var. Türk milletinin millet olduğunu hatırlamaya ihtiyacı var. Bu intikam alışlardan mutlu olan bir tek Türkiye’nin düşmanları. Kimseyi düşmanlaştırma üzerinden siyaset yapılmayacak. Somut projelerle halka gidecek ve destek istenecek.

fetö, Türkiye’ye yapılan son “haçlı seferi”dir

Türkiye’nin karşı karşıya olduğu iki tehdit görülmektedir.; biri Suriyeliler bir diğeri de Türkiye’ye yapılan son haçlı seferi fetö.

İktidarın fetö ile mücadelesi stratejik mücadeleden yoksun ve intikam almak üzerine. Tavla atar gibi fetö ile mücadele edilemez. Satranç oynar gibi stratejik davranmalısınız. Ak parti yöneticilerinin çoğunun ‘keşke bunlar olmasaydı da işimize devam etseydik’ dediği zannındayım.

Muhalefet bu ağır krize rağmen halkı ikna edemiyor

Türk siyasetine yeni bir kavram getirdi. Sarı muhalefet, sarı muhalefet yani sarı sendika işçiden yana görünüp, işverenden yana olan sendika “ortada öyle bir muhalefet var ki Türkiye’de şu an mevcut ekonomik kriz, milli birlik krizi, devlet krizi ve Suriyeliler krizine rağmen halkı ikna edemiyor. Bunu yapma iddiasında olanlara da bu yaptıklarınız ak parti’ye yarıyor.’ diyor. Asıl sizin yaptığınız muhalefet ak Parti’nin işine yarıyor, bırakın da işimizi yapalım. Muhalefet 19 yılın hesabını soracağız diyor, bir Allah’ın kulu da çıkıp sen 19 yıldız her seçimi kaybettin, kendinizi gözden geçirin demiyor.

Sonuç olarak; tıkanan sistemin önünü açacak olan gerçek Türk milliyetçileri, vatanseverleri Atatürk çizgisinde toplayacak olan Ayyıldız Hareketi’dir.