Son günlerde Eskişehirlilerin bir birlerine sordukları bir soru.

“AK Parti’nin Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan adayları kimler olur?”.

Dillendirilen isimler var.

Ancak adı çok sık gündeme gelen bir isim Dündar Ünlü.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan ve 4 bin civarında oyla milletvekilliğini kaybeden Dündar Ünlü’nün bugünlerde adı Tepebaşı İlçe Belediye Başkanlığı için fısıldanıyor.

İl Başkanlığı döneminde de adı sık sık belediye başkanlığına aday olacağı gündeme gelmişti.

Kendisine, ”Siyasetten beklentiniz var mı? Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünüyor musunuz?” Diye sormuştum.

Bu soruya şöyle cevap vermişti:

“Siyasette herhangi bir beklenti içerisinde değilim. 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten iktidar partisinin il başkanıyım. Bu şehre il başkanı olarak hizmet ediyorum. Hizmet yapmak için illaki milletvekili, belediye başkanı olmaya gerek yok. AK Parti’de siyaset yapanlarında bu türden beklentiye girmek yerine işlerini yapmaları gerekir. Biz ilçe başkanlarımız ve teşkilatlardaki yönetim kadrosunda yer alan arkadaşlarla şehre nasıl hizmet yapabiliriz diyerek kafa kafa verip çalışıyoruz.”

Dündar Ünlü, çok eski bir siyasetçi değil…

Siyasete gözlerini AK Parti’de açtı…

Dün, “Koltuklar, makamlar kimseye tapulu değil. Ben il başkanlığı koltuğundan kalktığımda da partime bir nefer olarak hizmet ederim. Bir gün gelecek siyaseti bırakacağım. Bir başka parti de siyaset yapmam” diyordu.

Bugünde aynı şeyleri söylüyor.

Önceki gün AK Parti’nin kurulduğu günden beri siyaset yapan, içlerinde geçmişte il yönetiminde bir dönem görev yapmış partililerle karşılaştım.

Hal hatır sorma faslından sonra, ayakta 3-5 dakika AK Parti Eskişehir teşkilatını ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerini konuştuk.

İçlerinden birisi, ”Arkadaşlar ayakta konuşmayalım. Mademki sohbet edeceğiz bir yere oturalım” Dedi…

Onun teklifi üzerine sağlık çay bahçesine geçtik…

Çaylarımızı yudumlarken, ”eğer bir erken yerel seçim gündeme gelirse az bir oyla sandıkta kalan Dündar Ünlü Belediye Başkanı adayı olur mu?” Diye sordum.

2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere AK Parti güçlü adaylarla seçmenin karşısına geçmek istiyor…

24 Haziran seçimlerinde Eskişehir’de başarılı oldu.

3 Milletvekili çıkardı. 4’ncü milletvekilini kıl payı kaybetti.

Harita da “kırmızı” olan Eskişehir’i “sarıya” boyadılar.

Bunu da bazıları, “AK Parti yerel seçimlerde Eskişehir de üç belediye başkanlığını alır” Diye yorumlayanlar var.

AK Parti son 4 seçimde Yılmaz Büyükerşen’in kazandığı Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmayı çok istiyor.

Bunun içinden bugünden Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyelerine başkan adayı göstermek için güçlü isimler arandığını duydum…

AK Partili dostlara bu isimlerin kimler olabileceğini sordum…

Kafalarda birkaç isim belirlenmiş…

Ancak bu isimler yıpratılmasın diye bugünden dillendirilmiyormuş…

İsimlerin kim olduklarını sordum…

“Sizde yakından tanıyorsunuz. Ancak bu isimler aday yapılır mı? Bilmiyoruz. Eğer isimleri size verecek olursak yarın aday yapılmazsa yıpranırlar. Biz isimleri söyleyemeyiz. Beyninizdeki kaseti biraz geri sararsanız kimler olduğunu çıkarabilirsiniz” Dediler…

Üstelemedim…

AK Partili dostlara, “Dündar Ünlü düzgün bir politika yapıyor. Şehrin konularına da hâkim. Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılır mı? Büyükşehir’e olmaz ise Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinden birine aday gösterilebilir mi?” sorusunu yönelttim.

Dündar Ünlü ismini gündeme getirince, ”İşte beyninizdeki kaseti geri sararsanız kimler olduğunu çıkarabilirsiniz dediğimiz isimlerden birisi Dündar Bey. Siz açıkladığınız için Dündar Beyin ismini deklare ettik” Dediler…

“Peki, Dündar Bey Odunpazarı mı, Tepebaşı’na mı aday olabilir mi?” soruma ise, ”Sadi Bey bizi kumpasa getirmeye çalışmayın. Dolaylı sorular sorarak ağzımızdan isimleri almaya çalışıyorsunuz. Ama kumpasa gelmeyiz. Dündar Bey başkan adayı olur mu olmaz mı? Bilemeyiz. Siz olabilir mi diye sorduğunuz için söyledik. Eğer aday olursa veya gösterilirse yaşadığı ilçe Tepebaşı. Biz Tepebaşı Belediyesi’ne aday olmasını isteriz” Diye cevap verdiler…

AK Partilerin ağzından net bir cevap alamadım…

Ancak ben partiye hiçbir beklenti içerisinde olmadan hizmet eden, parti içerisinde sevilen, hatta dışarıda da sempatik tavırlarıyla ilgi toplayan Dündar Ünlü ’nün, kendisinin yıllardır yaşadığı Tepebaşı İlçesine belediye başkanı adayı gösterilmesini ben şahsen isterim…

Ben kendisini yakıştırdım…

AK Parti Genel Başkanı ile aday belirleme komisyonu yakıştırır mı bilemem…

***

Not: Odunpazarı Belediye Başkanlığı için Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’ın adı bir yıldır çok sık gündemde. Ancak iki isim daha olduğunu biliyorum. Bunların kim olduklarını ise yarın yazacağım.

- - - - -