2022 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Diktiğimiz tüm fidanlara gözümüz gibi bakacağız ve çocuklarımıza daha yeşil ve güzel bir dünya bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Halil Coşkun, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Özlem Ural, siyasi parti, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrencilerin de katılımıyla 22 dönümlük alana 2022 adet fidan dikildi.

Zeytin Çekirdekleri Korosu’nun seslendirdiği ağaç ve doğa şarkılarıyla başlayan fidan dikim etkinliğinde, dikilen her fidana öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu kurdele bağlandı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ta göreve geldikleri ilk günden beri kentte daha çok yeşil olmasını ve var olan tabiatı her zaman korumayı görev edindiklerini söyledi.

Ergin, hem Türkiye’de örnek bir kent olmak hem de gelecek nesillere yemyeşil bir dünya bırakmak amacıyla hayata geçirdikleri fidan dikim şenliğiyle, insanın doğasız yaşayamayacağına dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

"DAHA YEŞİL VE GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Mesut Ergin, Ayvalık’ı yeşillendirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgularken şunları söyledi:

“Ayvalık’ın iklimine uygun, bakımı çok zor olmayan ağaç türlerini belirledik. Bu alanda 20 dönüm arazi üzerinde 2022 adet fidanı toprakla buluşturduk. Diktiğimiz fidanlar arasında fıstık çamı ve servi fidanları da var. Bu fidanlar belki 200 yıl yaşayacak ve torunlarımız dahi bu ağaçların yarattığı gölgeden, temiz havadan yararlanacak. Bundan sonra da bunu kendimize görev olarak kabul edip mevsimin uygunluğuna göre dikebildiğimiz kadar fidan dikmeye devam edeceğiz. İklimi dengeleyen, havayı temizleyen, en bilinen sera gazı olan karbondioksiti oksijene çeviren ağaçlar; iklim değişikliğiyle mücadelenin de en önemli unsurlarından biridir. Diktiğimiz tüm fidanlara gözümüz gibi bakacağız ve çocuklarımıza daha yeşil ve güzel bir dünya bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yanımızda olup bize güç veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

"Z KUŞAĞIYIZ, ORMANLARI YAKANLARIN YAKASINDAYIZ"

Fidan dikim töreni öncesi başlatılan liselerarası slogan yarışmasında anlamlı sloganları ile dereceye giren öğrencilere ödüller verildi. “Doğa Candır, Doğayı Ağaçla Canlandır” sloganıyla Ayvalık Anadolu Lisesi’nden Ege Onur Şanlı, birincilik, “Yeni Dikilen Fidanlar Yeni Yetişen Ağaçlar Gibidir’’ sloganıyla Ayvalık Uğur Anadolu Lisesi’nden Sevcan Keskin ikincilik ve “Z Kuşağıyız, Ormanları Yakanların Yakasındayız’’ sloganıyla Ayvalık Anadolu Lisesi’nden Selin Çetin üçüncülük ödülüne değer görüldü.