ŞİDDET GÖREN KÖPEĞİ MERSİN POLİSİ SAHİPLENDİ

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi'nde meydana geldi. Murat K. evinin çatısında beslediği yavru köpeği, aynı yerdeki güvercinlerini yediğini görünce sinirlendi. Köpeğe şiddet uygulayan Murat K, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki 2 katlı evin çatısından köpeği aşağı attı. Çevrede bulunan vatandaşların ihbarı üzerine Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Mahalleye ulaşan ekipler, yaralı yavru köpeği veterinere götürerek tedavi altına alınmasını sağladı.

“İNŞALLAH TEKRAR YÜRÜYEBİLECEK”

Köpeğin sol ayağında ve kalçasında kırık olduğunu anlatan Veteriner Hekim Karakaya, şunları söyledi:

“Birkaç günlük tedavi yapacağız. Şu an ayağında şişlik var. Önce o şişliğin inmesi gerekiyor. Ondan sonra cerrahi müdahale yapacağız. İnşallah tekrar yürüyebilecek. Psikolojik olarak da etkilenmiş. Kesinlikle korkuyor, çünkü ön dişleri kırılmış ve sol gözünde kanama vardı. Çok kötü dövülmüş ve atılmış. İnşallah geçecek. Bizim görevimiz önce sağlığına kavuşturmak. Ondan sonra iyi birisini bulup yuvalandıracağız. İnşallah orada psikolojisi düzelir. 3 aylık dişi köpeği muhtemelen bu hafta içinde ameliyat ederek, kalçasına plak takacağız.”

MERSİN POLİSİ KÖPEĞİ SAHİPLENDİ

Rottweiler cinsi yavru köpeği Mersin polisi sahiplendi. Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nce sahiplenilen köpeğin tedavisi sürüyor. Köpeğin yerinden kalkamayacak durumda olduğu, kırığa bağlı olduğu tahmin edilen sağ baldırında şişlik, sol gözünde kanlanma ve dişlerinde kırımalar olduğu saptandı. Köpeğin tedavisinin bitiminden sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği bünyesinde eğitilerek görevlerde kullanılacağı belirtildi.