Volkswagen elektrikli araç hamleleri şu sıralar çok konuşuluyor. Geleceğin en önemli otomotiv teknolojisi hiç şüphesiz elektrikli araçlar olacak. Durumun farkında olan şirketler genellikle bu alana yönelmeye çalışıyor. Volkswagen elektrikli araçlarla ilgili çalışma yürüten en önemli şirketler arasında.

Yaklaşık olarak 22 milyon dolarlık yatırım yapan Alman otomotiv devi pil çalışmalarına başladı. ABD pazarı için batarya mühendisliği laboratuvarının açılışını gerçekleştiren Volkswagen böylece sektörde yer alacağını bir kere daha göstermiş oldu.

Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyanın her yerinde elektrikli araçların fazlasıyla popüler olacağı çok açık. Bunun için şirketlerin çok yüklü miktarlarda yatırım yapması gerekiyor. 800 milyon dolarlık fabrikanın elektrikasyon bölümü ile çalışacağı söylenen Volkswagen 22 milyon dolarlık yatırımını tamamladı.

Bu tür yatırımlar aynı zamanda ABD içerisinde bilgi teknolojilerini daha fazla kullanmayı sağlıyor. Böylece şirket yeni teknik bilgiler ile birlikte elektrikli otomobiller alanında başarılı işlere imza atmak istiyor. Kuzey Amerika bölgesindeki ürün portföyü ve diğer bazı çalışmalarını geliştiren Volkswagen boş durmuyor.

Önümüzdeki dönemde yeni elektrikli araçlar büyük oranda Volkswagen tarafından üretilebilir. En azından bataryaların Volkswagen kaynaklı olma ihtimali yüksek. Şirket bu nedenle ABD merkezli elektrifikasyon fabrikalarına yatırım yapıyor.