AK Parti Eskişehir BB ve Odunpazarı Belediyesi Grup Başkan Vekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı ilk oturumunda şu ifadeleri kullandı.

“Eskişehirspor konusunda herkes bir masada bir araya gelmedi. Belediyesinden, vekillerine, iktidarından sanayicisine kadar herkes bu masada bulunmalı ve bu insanların çorbada tuzu bulunmalı. Bu konuyu sadece iktidar yetkililerine ve belediyeye havale etmek ile işin çözülemeyeceği bellidir. Eskişehirspor’u hep beraber kurtarmalıyız.

11 Ekim’de daha önce Eskişehirspor’a verilmiş, Ihlamurkent’te bulunan petrol istasyonunun ihalesi yapılacak. Sürekli yeniden Eskişehirspor’a verilmelidir diyoruz. Talebimiz budur. Eskişehirspor’un durumunu çok iyi biliyorsunuz. Eskişehirspor taraftarlarının isteğini bir kez daha yineliyoruz. 

İhale şartnamesini inceledim. Ortada bir muğlaklık var. Eski kullanıcı halen petrol istasyonunu kullanıyor. Öğrendiğimiz kadarıyla halen tahliye yazısı gitmiş değil. Eski ihalede KDV ile alakalı bir konu yoktu. Fatura kesecekmiş gibi şart koşulmuş. İhaleye EPDK’da ilk 5 sırada yer alan firmalar girebilir diye bir madde koymuşsunuz. Belki Türkiye sekincisi firma en yüksek fiyat teklifi verecek. Neden bu madde ile böyle bir durumun önünde geçiyorsunuz. Anladığımız kadarıyla bu maddeye göre ihaleye girebilecek sadece 5 firma düşünülmüş. Bu madde gözden geçirilmelidir. Rekabet şartlarını ağır şekilde etkileyecektir. 

İhaleyi alacak firmadan kiradan düşülmek şartıyla 5 milyon TL nakit para istiyorsunuz. Bu maddede gözden geçirilmeli. Anlaşılan 5 yıllık kiraları önceden alıp seçim zamanında bütçenize katkı yapmasını istiyorsunuz.

İhale ilanı ile ihale arasında 15 günlük bir zaman var. İhaleye katılmak isteyen firmalar 15 günde ne kadar hazırlık yapabilir ki. Sayın Başkan bu ihale adrese teslim bir ihaleymiş gibi gözüküyor. Umarız eleştirilerimizi dikkate alırsınız. İhalenin takipçisi olacağız.”