Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ‘Her mahalleye eşit hizmet’ anlayışı ile iki hafta içerisinde 27 mahalleyi gezerek vatandaşlarla buluştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin Kıyıcak, Göktepe, Topçalı, Hamzavakıflı, Bölücek, Dağlar, Kışla, Köseler, Elmatepe, Kavaklık, Kocaali, Belen, Belen Yeni Mahalle, Uzunçayır, Sarıkorkmaz, Ömerli, Ören, Orhanlar, Kırmacı, Balı, Uzunmehmet, Kestaneci, Akarca, Kirmanlı, Murtaza, Güldere ve Korubaşı mahallelerinin cadde ve sokaklarını gezerek sorunlara ilişkin muhtarların görüş ve taleplerini dinledi.

Mahalle gezilerinde sevgi gösterisinde bulunan vatandaşların ısrarlarını kıramayan Başkan Uysal, kimi yerde çay, kimi yerde ayran içti, tandır ekmeği yedi.

“Karadeniz Ereğli sahilden, merkezden ibaret değil” diyen Başkan Uysal, “Göreve geldiğimizden bu yana 4 yıl geçti. İlçemizin genel sorunlarına yönelik çözüm üretirken, 31 mahallemize de sihirli dokunuşlar yaptık. Önce mahallelerimizdeki insanlarımızın güvenlikleri dedik ve felaketleri bir daha yaşamamak için derelerin ıslahları ile başladığımız çalışmaları, yağmurlama ve kanalizasyon hatları, içme suyu hatları ile sürdürdük.

Mahalle muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda yollarımıza parke döşeyip, asfalt döktük. İstinat duvarları ile yol genişletmeleri yaparak heyelan tehlikelerini önledik. Çocuk parkları ve spor alanları ile vatandaşlarımızın isteklerine imkânlarımız ölçüsünde cevap verdik.

Eksiklerimiz elbette var. Bu eksikliklerimizi bu yaz sezonunda gidermek için yerinde tespitler yaptık. Mahalle gezilerimizde bizlerden güler yüzlerini esirgemeyen başta muhtarlarımız olmak üzere mahalle halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Uysal mahalle gezilerini Bağlık, Kepez, Müftü ve Süleymanlar Mahallesi ziyaretleri ile tamamlayacağı belirtildi.