Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşları, yaz tatillerini anavatanlarında geçirmek üzere yola çıkmaya başladılar. Gurbetçilerin ülkeye giriş öncesi ilk durağı olan Edirne'deki gümrüklerde güvenlik önlemleri artırıldı ve personel sayıları takviye edildi. Edirne Valisi Yunus Sezer, gurbetçilerin rahat bir şekilde ülkeye girebilmeleri için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Sezer, "Önümüzde bir gurbetçi sezonu var. Gurbetçilerimiz artık yavaş yavaş ülkemize giriş yapmaya başladılar. Vatandaşlarımızın, gurbetçilerimizin rahat bir şekilde gümrük kapılarımızdan ülkemize giriş yapmaları noktasında hem Kapıkule'de hem de diğer kapılarımızda emniyet tedbirlerimizi aldık. Gümrük Müdürlüğümüze bağlı bütün gümrük kapılarında gerekli çalışmalar yerine getiriliyor, düzenlemeler yapılıyor." dedi.

T U R İ S T

Ayrıca, gümrük kapılarında ilave personel görevlendirmeleri yapıldığını belirten Sezer, "İlave personel görevlendirmeleri de olmak üzere, hem emniyet boyutuyla hem gümrük boyutuyla bunları yapıyoruz. Geçen hafta da Gümrük Bakanlığımızdan ilgili genel müdürlerimiz ziyaret ettiler. Ondan önceki hafta da Bakan Yardımcımız buradaydı. Biz de Emniyet Müdürlüğümüz ve İçişleri Bakanlığımızla burada alınacak tedbirler noktasında gerekli çalışmaları da gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Emektar Usta Yalçın Yeltürk, 77 Yaşında Okula Geri Dönüyor Emektar Usta Yalçın Yeltürk, 77 Yaşında Okula Geri Dönüyor

Sezer, Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarındaki giriş ve çıkış sayılarının arttığını belirtti ve Nisan ayında günlük ortalama 31 bin yolcu giriş ve çıkışının olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Nisan ayında 1 milyon 141 bin 600 yolcu giriş ve çıkışı olduğunu ve araç giriş ve çıkışlarında da artış yaşandığını açıkladı.