Iran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatı, Brent Petrolünde Fiyat Artışını Tetikledi Iran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Vefatı, Brent Petrolünde Fiyat Artışını Tetikledi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, “500 TL ve 1.000 TL’lik banknot basılacak mı?” sorusuna cevap verdi. Yeni banknot basımına finansal analiz ve teknik değerlendirmeler sonrası karar verildiğini belirten Karahan, “Bu yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç olursa gerekli adımları atacağız.” dedi.

Banknot Basımı Hakkında Merak Edilenler: Merkez Bankası Başkanı Açıkladı!
Son dönemde enflasyonun artması ve hayat pahalılığının yükselmesiyle birlikte mevcut banknotların yetersiz olduğu gündeme gelmişti.

Özellikle 200 TL’nin yetersiz olduğu konuşulurken, uzun bir süredir 500 TL’lik ve 1.000 TL’lik banknotların basılacağı iddia ediliyordu. Bugün 2024’ün ikinci enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a, bu konu soruldu. “500 TL ve 1.000 TL’lik banknot basılacak mı?” diye sorulan Karahan, yaptığı açıklama ile yeni banknot basımına kapıyı açık bıraktı.

Para basımına karar verilirken nelere dikkat edildiğini açıklayan Karahan, “Üst banknota ihtiyaç olup olmayacağı birçok faktöre bağlı. Finansal analizlere, teknik değerlendirmelere göre biz buna karar veriyoruz. Bu kapsamda tedavüldeki küpür kompozisyonlarının değişimlerini dikkate alıyoruz. Bu yaptığımız analizler sonucunda ihtiyaç olursa gerekli adımları atacağız.” şeklinde konuştu.