“CHP, geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde birinci parti olarak ön plana çıktı ve büyük bir başarı elde etti. Parti, ülkenin genel sorunlarına ilişkin halktan tavır bekledi ve halk da bu beklentiyi karşılayarak genel seçimlere ciddi bir atıfta bulundu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki sayısal üstünlüğü ve aldığı oy oranıyla CHP, Türkiye'nin birinci partisi konumundadır. Bu durum, CHP'nin tüm siyasi partilerle görüşebileceği ve görüşmesi gerektiği anlamına gelmektedir. 

Aslında “ Türkiye'deki tüm siyasi partilerle görüşebilen tek parti CHP'dir.”

“Genel Başkanımız Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi son derece olağandır. Bu durumda hiçbir sıkıntı görmüyoruz. Bu durum, öncelikle birinci parti olmamızdan ve ikinci olarak Türkiye'nin sorunlarının çözümüne yönelik gerçekçi çözüm önerilerimizin hassasiyetinden kaynaklanmaktadır.
Öncelikle, Sayın Gürhan Albayrak'ı, değerli mevkidaşımı Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce'yi ziyaretinden ve siyasi, demokratik olgunluklarından dolayı kutluyorum. Halkın iradesine duydukları saygı önemlidir ve son derece olumlu karşılıyoruz. Kutuplaşma ve gerginlik atmosferi, ne siyasi partilere ne de ülkenin sorunlarına katkı sağlamamıştır.
Halkın verdiği mesajı dikkate alarak, siyasetteki kutuplaşmayı azaltma ve şehrin,ülkenin sorunlarına çözüm bulma amacındayız.
 Eskişehir'de halkın yüzde 96'sını CHP'li belediyelerin yönettiği bir ortamda birinci parti olmak, tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğun farkındayız ve gerekenleri yapmaya hazırız. Değerli mevkidaşım ve diğer siyasi partilerin de halkın mesajını iyi değerlendireceklerine inanıyoruz. Şahsi olarak hiçbir problemim yoktur ve bütün İl başkanlarıyla diyaloga açığım.
Bu çerçevede, siyaset dilini değiştirme ve şehrin,ülkenin sorunlarına yönelik gerekli adımları atmada işbirliği yapmaya hazırız. Umarım diğer siyasi partiler de bu çağrıya olumlu yanıt verirler ve ortak bir zeminde çözümler üretiriz.”

Eskişehir'de Milli Kültür Zirvesi: Okulların Gururu Şampiyonlar Sahneye Çıktı! Eskişehir'de Milli Kültür Zirvesi: Okulların Gururu Şampiyonlar Sahneye Çıktı!

Haber: Gamze Uysal