Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde başlatılan 'Yapay Zeka İle Radyolojik Görüntü Analizi Projesi', diş hekimlerine hastalarının teşhis ve tedavilerinde yardımcı oluyor.

3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu! 3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu!

Proje kapsamında panoramik diş röntgeni çekilen hastaların filmleri, yapay zeka algoritmalarıyla analiz edilerek, hangi dişlerde problemler olduğu belirleniyor ve ilgili doktorun bilgisayarına anında aktarılıyor. Bu sayede hekimler hastalarına daha fazla zaman ayırabiliyor.

Başhekim Dr. Dt. Kadir Gördeli, projenin hastaların tedavi sürelerini kısaltarak daha fazla hastaya hizmet verilmesini sağladığını belirtiyor.

Orayada El Ati Yapay Zeka

Diş hekimi Dilem Ayanlar Sağlam ise yeni sistemin muayene ve teşhis süresini gözle görülür şekilde azalttığını ifade ediyor. Sistem, röntgen çekimi sonrası hastanın ağız içi durumunu detaylı bir rapor halinde sunarak hekimlere büyük kolaylık sağlıyor.

Sağlam'a göre, bu sistemle muayene süresi 1-2 dakikaya kadar düşebiliyor. Projenin doğruluk oranının yüksek olduğu vurgulanıyor ve yapay zeka destekli analizin hasta tedavilerinde önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.