İstanbul Havalimanı'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla 196 kişiden oluşan hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek üzere dualar eşliğinde uğurlandı. Hacı adayları için düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Hacı adaylarının kutsal topraklara uğurlanmasının ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, "Allah'ın misafirleri, Rabbim çıkmış olduğunuz bu yolculuğu mübarek eylesin. Bu son derece müstesna bir yolculuk. Ömrün ibadete olan hac yolculuğudur. Türkiye Cumhuriyeti devletimizin yurt dışına yapmış olduğu en büyük organizasyondan bahsediyorum" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti

Kafile Haç Seferi

Hac ibadeti için kutsal topraklara giden hacı adaylarının aileleri ile vedalaşmasında duygusal anlar yaşandı. Hac yolculuğunun yıllardır hayali olan Gülşah Çetinkaya, "Bu anı yaşamak için 8 sene bekledim. Uçuyorum sanki. Allah razı olsun Diyanet'ten. Orada her şeyi merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ilk Hac Seferi Kafile

Rabia Turhan ise, "Biz hac kurasına eşim ile beraber yazıldık ama eşimi kaybettim. Biraz buruk gidiyorum. Herkese dua edeceğim, Allah herkese nasip etsin inşallah" şeklinde konuştu.