Emekliler için açılıyor: 1 ay boyunca ücretsiz... Emekliler için açılıyor: 1 ay boyunca ücretsiz...

Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadeleye ilişkin son bilgiler paylaşıldı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda son bir haftada, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 953'e yükseldi.

Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist daha Habur hudut karakoluna teslim oldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Irak'ın kuzeyinde teröristlere karşı yapılan operasyonlarda son zamanlarda artış olduğunu belirtti. "Biz bu yaz Irak'ın kuzeyinde kilidin kapatılacağını söylemiştik. Bunun için de Sn. Bakanımızın daha önce ifade ettikleri gibi öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmiştik. Şu anda mücadelemiz belirttiğimiz şekilde devam ediyor. Artık ‘sürekli operasyon’ devresindeyiz" şeklinde konuştu.

Hudut güvenliğine ilişkin soruları yanıtlayan Bakanlık kaynakları, Türkiye'nin geleceğinden sığınmacılar nedeniyle endişe duyulduğunu ve sığınmacıların Türkiye'ye geldiği iddia edilen görüntülerin çoğunun insan kaçakçılarının reklam amaçlı olduğunu belirtti. "Bu vesileyle gerçekten derdi hudutlarımızın güvenliğinden emin olmak isteyen herkesi hudutlarımızda misafir etmekten büyük memnuniyet duyacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Bakanlık kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki yıldırım düşmesi sonucu askerlerin şehit olması konusunda da değerlendirme yaptı. "Bütün üs bölgelerinde paratonerler olduğunun altını çizen kaynaklar, 'Tedbirler eksiksiz alınıyor, her türlü sistemlerimiz çalışıyor ama bazen doğa ile baş etmek mümkün olamayabiliyor. Tedbirlere de artırılarak devam ediliyor. Fakat bölgede yükseklikten kaynaklı, ani iklim değişikliklerinin de etkisiyle maalesef bu tür olaylar yaşanabiliyor'" diye konuştu.

Son olarak, ABD'den F-16 tedarikine ilişkin sorulara yanıt veren kaynaklar, "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları üzerinde ilgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaparak muhataplarımıza ilettik. Süreç planlandığı şekilde devam ediyor" açıklamasını yaptı.